Les exposicions del MARQ arrasen en els Premis de l'Associació de Museòlegs i Museògrafs d'Andalusia

‘Ídols’ es proclama com a Millor Exposició Andalusa del certamen d'AMMA i ‘Dinasties’ s'alça amb el primer accèssit a Millor Projecte Expositiu Nacional

Guardar

Premis EXPONE
Premis EXPONE

El Museu Arqueològic d'Alacant torna a collir triomfs amb les seues propostes expositives i esta setmana ha sumat nous reconeixements a nivell nacional. Els Premis Exposa de l'Associació de Museògrafs i Museòlegs d'Andalusia (AMMA), que destaquen les bones pràctiques i innovació en museus, han guardonat les mostres ‘Dinasties’ i ‘Ídols’ organitzades pel MARQ.

En la seua quarta edició, els Premis Exposa han atorgat el primer accèssit a l'exposició internacional que acull actualment el MARQ, ‘Dinasties. Els primers regnes de l'Europa prehistòrica’, en la categoria de Millor Premi al Projecte Expositiu Nacional. Un reconeixement pel qual també competien les mostres ‘Abans d'Amèrica. Fonts originàries en la cultura moderna’ de la Fundació Juan March a Madrid, que ha obtingut el primer premi, i ‘Convivium, arqueologia de la dieta mediterrània’, del Museu Arqueològic Nacional (MAN) que s'ha alçat amb el segon accèssit.

En la categoria de Millor Exposició Andalusa, el guardó ha sigut per a la mostra ‘Ídols. Mirades mil·lenàries des de l'extrem sud-occidental d'Europa’, que s'exposa en l'actualitat en el Museu de Huelva. En esta secció els candidats han sigut ‘Memòries del Cinema: La Chanca-Pescateria’ de l'Oficina Produccions Culturals, amb la Diputació i l'Ajuntament d'Almeria, i ‘Prendre posició. Prendre possessió’, del Museu de Patrimoni Municipal de Màlaga (MUPAM).

Galardonados en los premios EXPONE
Guardonats en els premis EXPOSA

El gerent de la Fundació CV MARQ, José Alberto Cortés, ha sigut l'encarregat d'arreplegar estos guardons en la gala de lliurament que ha tingut lloc esta setmana com a clausura del congrés internacional Màlaga Cultura i Museus, i a la qual ha assistit acompanyat per la responsable de Comunicació i Relacions Institucionals del MARQ, Guillermina Jover. En l'acte també s'han distingit les categories de Premi Especial del Público, Premi al Millor Projecte Andalús de Conservació, Premi al Millor Projecte Andalús de Mediació Cultural i Premi Honorífic a la Trajectòria Professional, que en esta edició ha recaigut en Víctor Pérez Escolano, arquitecte i catedràtic de Composició i Disseny de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la Universitat de Sevilla.

Destacats