Torna el major festival de Jazz d'Alacant

Fijazz 2024 presenta fins a onze concerts amb artistes llegendaris com Salif Keita i Chucho Valdés i diferents propostes de música improvisada

Guardar

Un concert de jazz
Un concert de jazz

La província d'Alacant torna a ser este estiu el centre mundial de jazz fusió amb una nova edició del reconegut Festival Fijazz 2024. L'ADDA es convertirà a partir de demà en l'escenari en el qual grans figures i personalitats de la música improvisada faran vibrar al públic amb les seues propostes úniques i de llenguatge propi que conjuminen el jazz més clàssic amb jazz fusió, el pop d'autor o flamenc fusió.

Sota el títol ‘Originals’, este esdeveniment reunirà un gran cartell amb fins a onze concerts programats entre el 4 i el 21 de juliol. El fermall d'or en esta ocasió el posaran dos grans artistes com són el llegendari Salif Keita i Chuco Valdés, encarregats d'inaugurar i clausurar la programació. Al seu torn, encara que la Sala Simfònica acollirà la majoria dels concerts, Fijazz 2024 també inclou dos audicions més íntimes, a la Sala de Cambra, a càrrec de Cuareim Quartet i Josemi Carmona & Javier Colina. “La idea és emular un club de jazz”, puntualitza el director artístic de l'ADDA, Josep Vicent.

A més, davant l'èxit de públic, Fijazz tornarà a oferir el 20 de juliol “The Chick Corea Symphony Tribute”, a càrrec d'ADDA Simfònica, el disc gravat del qual en 2021 ha rebut dos nominacions als Grammy Llatí, 1 nominació als Grammy Americans i 3 nominacions de l'Acadèmia de la Música d'Espanya. Així mateix, des de la Diputació d'Alacant confirmen que en la mateixa línia d'edicions anteriors, este 2024 el festival aplicarà un descompte del 30 % per als menors de 30 i els majors de 65 anys. La venda d'entrades està a disponible en la pàgina web de l'ADDA i el portal Instanticket amb preus que oscil·len entre els 15 i els 30 euros.

Artistes i programació

El festival arranca este dijous 4 de juliol a les 21 hores de la mà del malià Salif Keita, i la retrospectiva de la seua dilatada carrera, que va començar en els anys setanta amb la mítica orquestra Super Rail Band. El diumenge 7 a les 21 hores serà el torn del retrobament en l'escenari de Pedro Guerra i Javier Álvarez després de trenta anys amb “Encara que ja no soc dos” que evocarà a l'època de la cançó d'autor.

Salif Keita serà un dels grans artistes de Fijazz 2024
Salif Keita serà un dels grans artistes de Fijazz 2024

Per part seua, el dijous 11 de juliol Perico Sambeat, considerat com el millor saxo d'Espanya per les seues grans buleries, tanguillos, alegries i seguiriyas, present el nou disc de Flamenc Quintet en l'ADDA. Ho farà al costat del pianista Albert Sanz, el bateria Tico Porcar, Miguel Álvarez al contrabaix i Sergio Martínez a la percussió. El dissabte 13 de juliol l'escenari alacantí rebrà al prestigiós pianista Iván Melón Lewis i el seu treball “Voyayer”, guanyador del Latin Grammy al millor àlbum de jazz llatí.

D'altra banda, Cuareim Quartet i “A Jazz Story” retran homenatge a la història del jazz a través d'una mirada actual, poètica i antropològica el dijous 18 a la Sala de Cambra. Un ambient íntim que es reviurà al divendres 19 en el mateix escenari amb “De Prop”, la fusió musical que ha sorgit de la col·laboració de Josemi Carmona i Javier Colina. Després del concert homenatge a Chick Corea, el colofó el posarà l'espectacular Chucho Valdés, qui clausurarà Fijazz 2024 el diumenge 21 de juliol amb el seu espectacle “Irakere 50”, un homenatge a l'emblemàtica banda cubana que va marcar un abans i un després en el jazz llatí.

Destacats