L'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert vol reconéixer el treball realitzat solidàriament pel voluntariat de Creu Roja per a la reconstrucció de les zones destruïdes per la dana i la seua ajuda als afectats. I ho farà a través de la música amb un concert que, sota el títol “Tradicions d'anada i tornada: Nadal”, pretén retre homenatge a este col·lectiu.
Este acte, que se celebra en la vesprada de hui dilluns 16 a les 18:30 hores en la seu de la Creu Roja a Alacant amb entrada gratuïta, consistirà a recórrer la tradició nadalenca de diferents països llatinoamericans a través d'una interpretació musical i també d'una explicació de cadascuna d'elles.
En este viatge cultural participarà el director i compositor Gerardo Estrada, al qual acompanyaran altres músics que aniran interpretant les melodies tradicionals que sonen en estes dates en altres països, amb instruments com la guitarra, la flauta, el quatre veneçolà, percussió tradicional i baix, entre altres.
L'Institut Gil-Albert pretén realitzar un reconeixement públic a este col·lectiu que amb el seu treball va contribuir i està contribuint a pal·liar els efectes de les terribles inundacions ocorregudes en diferents punts de València el passat 29 d'octubre. Des de llavors, Creu Roja ha desplegat en eixa zona prop de 7.000 persones, entre personal voluntari i laboral, i ha realitzat més de 246.200 assistències.
A més, esta organització ha mobilitzat 6 embarcacions, 11 vehicles especialitzats, 14 ambulàncies, 119 vehicles de transport de persones, 48 vehicles 4x4 i 35 camions de logística. Així mateix, s'han anat habilitant 30 punts de distribució de lliuraments d'ajuda d'emergència a la població des dels quals ja s'han pogut repartir, entre altres, 135.000 kits de manutenció, més de 4.000 mantes i radiadors i 38.000 kits d'higiene, entre altres ajudes.
L'ajuda continua sent necessària i la labor de Creu Roja continua. L'organització ha posat en marxa per a això un Pla de Resposta a tres anys amb l'objectiu de contribuir a la recuperació, construcció de resiliència i benestar físic, social i emocional de les persones i comunitats afectades pel desastre.