Ja es coneix la temporada simfònica de l'ADDA: 22 concerts i moltes novetats

El programa del pròxim curs inclou una producció escènica dirigida per Asun Noales o la commemoració del 200 aniversari de Bruckner per la Filharmònica de Munich

Guardar

ADDA
ADDA
La temporada simfònica 2024-24 de l'ADDA arriba amb una àmplia programació de 22 concerts que entrellaça, per primera vegada, una actuació de música i dansa. Sota el títol ‘Travessies, mites i llegendes’, diferents agrupacions, directors i solistes de gran talla nacional i internacional delectaran al públic amb les seues propostes en l'escenari de l'auditori provincial. Com a grans novetats, este nou curs inclou una versió contemporània del ballet de Romeo i Julieta de Prokófiev dirigit per la ballarina alacantina Asun Noales i un concert simultani en l'ADDA i la Cocatedral de Sant Nicolau.En esta nova edició simfònica "d'excel·lent qualitat” cada programa té el seu propi títol i els concerts es convertixen un viatge a través de la literatura, així com el relat de grans històries, mites i llegendes en les quals cada peça porta a l'altra, com ha explicat el director d'ADDA simfònica Josep Vicent. A més, en esta ocasió es commemora el 200 aniversari de Bruckner amb la Simfonia núm 7 i la Simfonia núm 9 a càrrec d'ADDA Simfònica i la Filharmònica de Munic, respectivament, “dues grans partitures, per a dos orquestres de gran maduresa”, ha puntualitzat el director alacantí.

Artistes internacionals

‘La llegenda del Rei Boig’ serà l'encarregada d'obrir la temporada el 28 de setembre amb la Simfonia num 7 de Bruckner interpretada per ADDA Simfònica sota la direcció de Josep Vicent. Este tàndem repetirà el 18 d'octubre compartint escenari amb Paquito D’Rivera, Antonio Serrano, Pepe Rivero i Yuvisney Aguilar per a oferir ‘Travessies d'arròs i frijoles’. Per part seua, la batuta de l'estonià Paavo Järvi guiarà el concert ‘El Cant de la Nit’ de la Tonhalle Orchester Zürich i la violinista Lisa Batiashvili amb la Simfonia núm 7 de Mahler el 27 d'octubre.semana musical san vicenteAl novembre (dissabte 9) torna l'orquestra ADDA Simfònica al costat del violinista Andrey Baranov i el director Rossen Milanov per a interpretar obres de Dvořák i Taneyev englobades amb el títol ‘L'Heroi Triomfal’. Al seu torn, el divendres 15 tindrà lloc el concert ‘La festa de Belshazzar’, amb composicions de Siblius de la mà de l'Orquestra Filharmònica de Hèlsinki, el violinista Jan Söderblom, el flautista Niamh Mckenna i la direcció de Jukka-Pekka Saraste.Al desembre la dansa s'ensenyorirà de l'escenari amb la doble representació (divendres 13 i dissabte 14) del nou ballet de Romeo i Julieta. Així mateix, l'últim mes de l'any arrancarà el diumenge 1 amb el concert conjunt de l'Orfeó Donostiarra i ADDA Simfònica al costat de les veus de Sabrina Gárdez, Rafael Quirant i Milan Perišić. El 2024 simfònic culminarà el 20 de desembre amb ‘El Messies de Händel’ a càrrec de la Stuttgart Barockorchester, la Stuttgart Kammerchor, Hanna Morrison, Maarten Engeltjes, Krystian Adam, Krešimir Stražanac i sota la batura de Frieder Bernius.

Primer quadrimestre de 2025

‘Carmen’ donarà la benvinguda al 2025 el dissabte 11 de gener amb el concert de l'ADDA Simfònica i Josep Vicent, mentres que l'orquestra també acompanyarà a la pianista Yeol Eum Són el divendres 31. El 24 de gener, l'actuació ‘L'Imperi de la Inspiració Magistral’ s'encarregarà de peces de Bach i Mozart interpretades per Cappella Andrea Barca i el pianista i director Sir András Schiff.La filharmònica de Munic torna el 5 de febrer amb el concert ‘La Divinitat —Mendelssohn i Bruckner—, mentres que l'ADDA Simfònica, en este cas dirigida per Max Bragado, es torna a pujar a l'escenari el dissabte 15 i amb la pianista Judith Jáuregui i el director Joachim Gustafsson, el divendres 28.Març i abril també arriben replets de concerts amb les actuacions dels xiquets cantaires de Viena (11 de març) i l'Orfeó Donostiarra (dissabte 22), així com l'aterratge de la Filharmònica de Londres per a interpretar ‘El Mite del Destí’ al costat del violinista Vilde Frang i la batuta de Vladimir Jurowski el dilluns 7 d'abri. El quart mes de l'any el tanca l'Orquestra Simfònica i Cor d'RTVE acompanyada per la flautista Mónica Raga i el director Christoph König (diumenge 27).

Concert simultani en la Cocatedral

L'orquestra ADDA Simfònica tornarà al maig amb ‘Quadres d'una exposició’, al costat de Pablo Saiz Villegas (diumenge 4), i amb ‘Mítica Romàntica’, acompanyada per Cristina Godoy i el director Roberto Forés (dissabte 17). L'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Suècia amb Daniel Harding al comandament i acompanyada per les veus de Fleur Barron i Andrew Stapples culminarà el mes de maig a l'auditori alacantí el dijous 29.Finalment, el concert titulat ‘Don Quixote’ posarà el fermall d'or a la temporada amb una primera part dedicada a la peça de Strauss i una segona en la qual ADDA Simfònica interpretarà a l'Auditori la Simfonia núm 3 de Saint-Saëns en una retransmissió simultània i en directe al costat de l'organista de la Cocatedral de Sant Nicolau d'Alacant, que actuarà des del temple.

Entrades i renovació d'abonaments

El diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro, recorda el “compromís” de la Diputació és fer la cultura “més accessible”, per la qual cosa es posaran a la disposició del públic abonaments i entrades “amb preus populars, adaptats a totes les edats i circumstàncies, perquè tota la ciutadania puga tindre accés a la temporada simfònica i gaudir d'estos concerts”.Així, la data per a la renovació d'abonaments és la següent: complets del 4 al 19 de juny; parcials de l'1 a l'11 de juliol; i nous abonaments del 16 al 26 de juliol de 2024. Així mateix, l'adquisició d'entrades individuals podrà dur-se a terme des del pròxim 1 d'agost i inclouen descomptes de fins al 30% per a menors de 30 i majors de 65 anys.

Arxivat a:

Destacats