El Museu Arqueològic d'Alacant ha clausurat l'exposició internacional ‘Dinasties. Els primers regnes de l'Europa Prehistòrica’ amb un balanç que ha superat les 60.700 visites des de la seua inauguració, el mes de març passat. Les jornades de portes obertes organitzades durant la setmana passada per a acomiadar esta proposta van congregar en el MARQ a tres mil persones durant els dies 9, 12 i 13 d'octubre.
El president de la Diputació d'Alacant, Toni Pérez, s'ha desplaçat este matí al Museu per a comprovar in situ el desenrotllament de les labors de desmuntatge de ‘Dinasties’, inaugurada el 26 de març i clausurada ahir diumenge, que ha rebut la visita de persones de diversos països. El rànquing situa en primer lloc als habitants dels països de l'Est, seguits dels procedents de Gran Bretanya, França, el continent americà i els països nòrdics. Pel que fa al públic nacional, en primer lloc, es posicionen els alacantins, seguits dels madrilenys, els veïns de Castella-la Manxa, Múrcia, València i Castella i Lleó.
Comissariada per Juan Antonio López Padilla, arqueòleg i tècnic d'exposicions del MARQ; Roberto Risch, de la Universitat Autònoma de Barcelona, i János Dani, del Museu Déri en Debrecen, Hongria, l'exposició ha comptat amb la col·laboració de més de 70 investigadors especialistes en l'estudi de l'Edat del Bronze de tota Europa, vinculats a institucions de reconeguda categoria internacional com són l'Institut Max Planck per a la Ciència de la Història Humana de Jena a Alemanya; l'Institut d'Arqueologia de Praga, dependent de l'Acadèmia de Ciències de la República Txeca; l'Institut d'Arqueologia de Nitra, pertanyent a l'Acadèmia de Ciències d'Eslovàquia o l'Institut d'Arqueologia de Budapest, institució dependent de l'Acadèmia de Ciències d'Hongria, a més d'universitats com són la Martín Luter d'Halle a Alemanya; Miskolc a Hongria; Adam Mickiewicz de Poznan a Polònia; Pàdua a Itàlia; Queen’s de Belfast a Irlanda; Autònoma de Barcelona, Granada, Alcalá de Henares i Universitat d'Alacant.
L'exposició ha reunit per primera vegada més de 480 peces procedents d'un total de 20 museus i institucions museístiques d'Espanya, Hongria, Eslovàquia, Alemanya, Bèlgica, Portugal i Dinamarca, amb les quals s'ha pretés oferir al visitant l'oportunitat d'apreciar obres mestres de l'artesania de l'Edat del Bronze de l'Europa continental.
A més, el Dia de la Comunitat Valenciana, la Diputació d'Alacant i la Fundació MARQ van oferir una jornada de portes obertes tant en el museu com en enclavaments arqueològics i monuments que va congregar a 681 persones en les instal·lacions del Museu, a 129 visitants en el jaciment de La Illeta al Campello; 47 persones en el jaciment de Lucentum en l'Albufereta i a 26 persones a la Torre almohade d'Almudaina.