El MUBAG homenatja a Miguel Valor amb una sala pel seu esforç a l'àmbit de la cultura a Alacant

El que fóra diputat de Cultura va impulsar la creació del Museu de Belles arts i altres accions de gran transcendència a la província d'Alacant

Guardar

Miguel Valor en el MUBAG
Miguel Valor en el MUBAG

La Diputació d'Alacant proposarà que una de les sales del Museu de Belles Arts d'Alacant porte el nom de Miguel Valor. Esta proposta, que ret homenatge a la persona que, sent diputat de Cultura, va concebre i va impulsar la creació del MUBAG en 2001, entre moltes altres accions de gran transcendència per a l'àmbit cultural de la província, s'elevarà al ple de la institució provincial que se celebrarà dijous que ve, després d'haver sigut aprovada per unanimitat de tots els grups polítics en la Comissió de Cultura.

Com ha explicat el diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro, “a l'empara de la gestió política de Valor es van aconseguir instal·lacions museístiques que han fet de la província d'Alacant un referent en el panorama nacional i internacional quant a la salvaguarda i difusió del patrimoni històric, artístic i cultural”.

Navarro ha recordat que, entre altres actuacions al capdavant d'Àrea de Cultura de la institució provincial, Valor va impulsar la seu actual del MARQ en 2002 i va inaugurar l'edifici del Museu d'Art Contemporani d'Alacant com a regidor de Cultura en 2011.

Ara, la institució li rendix un merescut homenatge que perdurarà en el temps per a deixar constància del seu compromís i estreta relació amb el MUBAG. Valor es va bolcar en el projecte de completar els fons de la pinacoteca alacantina i habilitar el Palau Gravina per a instal·lar-la. Mentres, a partir de 1997, va iniciar un extens programa d'exposicions temporals en diferents ubicacions, fins i tot abans de concloure la seu del museu, per a traure els fons pictòrics a la llum.

Entre altres accions, Miguel Valor va anticipar el nom de Museu de Belles Arts d'Alacant, que anys més tard li va reconéixer la Generalitat Valenciana, com una institució que creix, es projecta cap al futur i és hereua de tot un esforç previ, del qual ell va ser impulsor principal.

Després de la seua obertura, el MUBAG va oferir una extensa selecció dels seus fons, va llançar un potent calendari d'exposicions temporals, fomentant antològiques mostres d'artistes locals, de l'art valencià i altres de caràcter nacional i internacional, que ens van permetre contemplar obres com La Suite 347 de Picasso o el més significatiu d'Andy Warhol.

“En 2006, Valor va tindre el llance de desmuntar l'exposició permanent del MUBAG per a ser seu de l'exposició ‘El Retrat Espanyol en el Prat. Del Greco a Goya’, una proposta visitada per milers de persones, anticipant-se també a l'estreta relació de confiança i col·laboració que manté actualment el museu alacantí amb la principal pinacoteca d'Espanya”, ha puntualitzat el diputat.

Destacats