Estes són totes les novetats del Benidorm Fest en 2025

El certamen musical per a conéixer el representant d'Espanya en Eurovisió confirma les dates de la pròxima edició i es consolida amb un nou sistema de puntuació i més activitats paral·leles

Guardar

Nebulossa actua al Benidorm Fest 2024
Nebulossa actua al Benidorm Fest 2024

En 2025 totes les mirades de la indústria musical nacional i internacional tornaran a estar posades a Benidorm amb la quarta edició del Benidorm Fest. Este certamen s'ha convertit en tot un fenomen de masses i des de la seua estrena en 2022 s'ha guanyat la popularitat entre els eurofans i els artistes. Així, RTVE certifica la seua aposta amb la capital turística de la Costa Blanca per a continuar celebrant el festival que selecciona a l'artista que representarà a Espanya en la pròxima edició d'Eurovisió. I ho fa amb una edició plena de novetats, encara que mantindrà el format amb dos semifinals i la gran final.

El Benidorm Fest del pròxim any encén motors i, en este sentit, una de les principals confirmacions de cara a 2025 són les dates. En este cas, les dos primeres gal·les se celebraran el dimarts 28 i el dijous 30 de gener, mentres que la jornada que dictarà el guanyador o guanyadora serà el dissabte 1 de febrer. Encara es desconeixen els artistes que buscaran aconseguir el preuat ‘Micròfon de Bronze’ que han aconseguit de moment Chanel, Blanca Paloma i Nebulossa amb la seua atrevida proposada ‘Rabosa’.

En contrast amb el vist en les tres edicions prèvies, en 2025 el festival introduirà novetats per a mantindre l'emoció i el suspens fins a l'últim moment. En concret, una de les principals modificacions té a veure amb el sistema de puntuació. En este cas, s'adoptarà un mètode similar al d'Eurovisió, en el qual els classificats per a la final s'anunciaran de manera aleatòria, sense conéixer l'orde de resultats ni les puntuacions exactes.

“L'objectiu és que esta dada no puga condicionar les votacions d'última de la gal·les”, ha justificat la directora de Comunicació i Participació d'RTVE, María Eizaguirre. Per part seua, la responsable de delegació Ana María Bordas, ha admés que esta decisió obliga l'organització a prescindir d'un segment d'interés televisiu, per la qual cosa “haurem de fer-li un volt perquè no perda emoció l'anunci del resultat dels vots”.

Noves col·laboracions, canvis interns i més activitats

Més enllà del gran canvi en el sistema de puntuacions, el Benidorm Fest també presenta variacions en l'estructura musical. Així, Beatriz Luengo s'incorpora a l'equip d'assessors encarregat de triar els temes i artistes que es presentaran a la preselecció per a participar en el festival. La cantant, que ja va ser membre i portaveu del jurat en l'edició de 2024 assumix un nou rol en companyia de Tony Sánchez-Ohlsson, Rayden i Pablo Cebrián.

D'altra banda, tant l'ens públic com l'Ajuntament de Benidorm i la Generalitat Valenciana han avançat que el certamen comptarà en l'edició de 2025 amb un programa d'activitats encara més nodrit per a generar un major impacte econòmic i turóstico al llarg de tota la setmana. Si bé encara no han anunciat cap de les propostes, estes alternatives d'oci se sumaran a la millor tapa i els concerts gratuïts habituals en diferents espais i places de la ciutat de Benidorm.

Finalment, el director d'Estudis i Mitjans Tècnics d'RTVE, José Luis Muñiz, ha avançat que el Benidorm Fest ha tancat un acord de col·laboració amb el Festival Internacional de la Cançó de Vinya de la Mar, a Xile, després de la que ja es va establir l'any passat amb el de Festival de la Cançó de Sant Rem, que es mantindrà també en la present edició. De fet, a la presentació del Benidorm Fest 2025 ha assistit la directiva de la RAI Mariangela Borneo, en representació d'este gran festival italià.

Destacats