Els programes didàctics i educatius del MARQ, premiats per la Societat Espanyola d'Estudis Clàssics

El Museu rep a València el Premi Món Clàssic 2024 pel seu defensa i difusió de la cultura a través de projectes per a escolars de totes les edats

Guardar

Treballadors del MARQ
Treballadors del MARQ

La Societat Espanyola d'Estudis Clàssics (SEEC) ha reconegut al Museu Arqueològic d'Alacant (MARQ) pels projectes i programes educatius, publicacions i guies didàctiques adaptades a les diferents etapes escolars que s'impulsen des de la Fundació CV MARQ.

El jurat dels premis ha decidit per unanimitat premiar la defensa i difusió que de la cultura clàssica realitza la Fundació CV MARQ a tota la societat en conjunt i molt en particular a la comunitat educativa. A més, esta edició també ha reconegut al doctor en Filologia Clàssica Juan José Chao Fernández i a la comunitat docent de Clàssiques d'educació secundària jubilada l'any passat, així com a Michel Koven, que ha rebut el Premi Ars Brevis.

El jurat dels premis, entregats després de l'assemblea de socis de la SEEC-Comunitat Valenciana celebrada en la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València, ha reconegut amb este guardó els projectes, programes educatius, publicacions i guies didàctiques adaptades a les diferents etapes escolars des d'Infantil a Secundària en la presentació dels seus fons permanents i de les exposicions temporals, com les recents Etruscos, Gladiadors, Guerrers de Xi´an o l'actual de Dinasties.

Així mateix, ha realçat la qualitat de les seues activitats divulgatives per a tots els públics amb recreacions històriques, guies i visites adaptades i teatralitzades, cursos de formació del professorat, conferències, seminaris i trobades, entre altres, programats des de la Unitat de Didàctica, Accessibilitat, Club Llumiq i Responsabilitat Social de la Fundació CV MARQ.

Fundada en 1954, la Societat Espanyola d'Estudis Clàssics (SEEC) és una entitat, sense ànim de lucre que té com a fi la promoció i difusió dels estudis clàssics en tots els aspectes, la col·laboració amb les institucions nacionals i estrangeres que cultiven o fomenten aquests mateixos estudis i la defensa dels seus legítims interessos científics i culturals.

Distinció SICTED

D'altra banda, la Fundació CV MARQ ha renovat la Distinció SICTED de Qualitat Turística en Destí que atorga la Secretaria d'Estat de Turisme (SETUR). El Comité de Valoració ha reconegut l'excel·lència i la millora contínua en el servei d'atenció al públic que oferix el Museu als seus visitants, renovant esta acreditació fins a 2025.

 

Destacats