El Teatre Arniches tanca la temporada amb un 3,5 % més de públic que en 2023

Un total de 72 companyies de teatre, dansa, música, circ i màgia han passat pel teatre alacantí d'octubre a juny

Guardar

Una obra en el Teatre Arniches
Una obra en el Teatre Arniches

El Teatre Arniches gaudix d'una bona salut. Esta institució cultural tanca la temporada 2023-2024 amb un balanç que des de la Conselleria de Cultura i Esport qualifiquen de "molt positiu", així com el suport del públic a les diverses iniciatives de l'Institut Valencià de Cultura a Alacant. Així ho confirmen les dades d'afluència de públic, l'ocupació mitjana del qual s'ha incrementat un 3,5 % pel que fa al mateix període de la temporada anterior.

La delegada territorial de l'IVC a Alacant, Alicia Garijo, ha valorat esta temporada escènica en la qual, un any més, la qualitat i l'emoció han sigut les protagonistes. "Passem una nova pàgina de la història del Teatre Arniches, i ho fem molt satisfets amb el resultat i, sobretot, amb el suport del públic que un any més ens ha acompanyat i ens ha triat". Així mateix, Garijo ha afegit que "sabem que moltes d'aqueixes persones que s'emcoionan durant la temporada estaran també amb nosaltres en el festival FRESCA! 2024".

Un total de 72 companyies de teatre, dansa, música, circ i màgia han passat per l'Arniches des d'octubre fins a juny, configurant un mapa escènic amb produccions destacades de caràcter internacional i nacionals de Madrid, Catalunya, Balears, Andalusia, Navarra, Euskadi, Castella i Lleó. Però també amb companyies de l'àmbit autonòmic, perquè l'IVC considera que ha incrementat el seu "compromís" amb els professionals valencians, que representen el 39 % del conjunt de la programació escènica en l'Arniches.

D'altra banda, la Filmoteca ha continuat sent la protagonista dels dijous en l'Arniches i s'han celebrat els cicles Som Menuts i I..Per a Tots, así com confirmat la col·laboració amb Abril en Dansa, el Festival de Cinema d'Alacant o la Universitat d'Alacant. Al seu torn, la Campanya Escolar del Teatre Arniches, que enguany va incrementar la seua oferta, ha comptat amb el suport de la comunitat educativa que ha participat en les 21 sessions programades per a públic de primària i secundària, i que han portat a més de 2.500 alumnes a participar d'esta iniciativa.

Festival FRESCA!

Durant este estiu la programació de l'Institut Valencià de Cultura a Alacant continua amb la quarta edició del Festival Internacional d'Arts Escèniques: FRESCA!, que se celebrarà a casa Mediterrani (Antiga Estació de Ferrocarril de Benalúa) del 19 al 27 de juliol. D'esta forma, la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport assenyala en un comunicat que segueix apostant per "millorar" l'oferta cultural estiuenca de la ciutat amb la continuïtat d'este Festival de gran format, basat en la qualitat, el compromís i la innovació.

Destacats