Alacant incorpora a 43 persones per a reforçar diferents àrees municipals amb els programes Explus i Empuju

L'Ajuntament contracta per un any a 10 auxiliars de servei com a conserges i a 13 administratius, tres socorristes, un tècnic auxiliar, quatre tècnics superiors i altres 12 auxiliars

Guardar

ayuntamiento de Alicante
ayuntamiento de Alicante
L'Ajuntament d'Alacant, a través de l'Agència Local de Desenvolupament i la regidoria de Recursos Humans, han contractat 43 persones dins del programa d'ocupació Explus i Empuju 2023, que s'incorporaran el mes de novembre a treballar durant un any per a reforçar les diferents àrees municipals amb una inversió d'1.302.932 euros.Totes dues iniciatives s'han aprovat en junta de Govern, i l'objectiu és la contractació de persones desocupades amb una duració de dotze mesos a jornada completa. El programa Empuju es dirigeix als joves menors de 30 anys i l'Explus selecciona a professionals en atur de 30 anys d'ara en avant. Per a optar als diferents perfils de les contractacions és necessari estar inscrits com a demandants d'ocupació en el Servei Públic d'Ocupació i Formació de la Generalitat Valenciana —Labora—.El regidor de Recursos Humans, Julio Calero, va ressaltar "la importància d'apostar per aquests dos programes en l'administració pública local, ja que amb ells s'aconsegueix reforçar el personal durant un any en les regidories, apostant per oferir experiència professional a persones que es troben aturades que opten per primera vegada a un treball. A més, són programes que fa molts anys que funcionen amb molt bons resultats".

Incorporació de 33 joves desempleats

L'Empuju forma part del programa Avalem Joves d'incentius a la contractació de persones joves per entitats locals, en el marc del Fons Social Europeu de la Comunitat Valenciana. La contractació és de 33 persones, i el cost total de la subvenció per a dur a terme aquest programa és d'1.037.232 euros, dels quals 389.775 euros corresponen al finançament aportat per l'Ajuntament d'Alacant. La contractació s'ha tramitat a través de l'Agència Local i corresponen a diferents perfils, dels quals 13 realitzaran funcions d'administratius, 3 de socorristes, 1 de tècnics auxiliars, 4 de tècnics superiors i 12 d'auxiliars de serveis.La regidora d'Ocupació, Mari Carmen de España, ha explicat que "aquest programa ofereix noves oportunitats per als aturats i l'Ajuntament continua apostant per l'ocupabilitat i donar suport a la inserció laboral de les persones desocupades, oferint una formació i experiència laboral molt important". Així mateix, De España ha destacat que des de l'Agència Local ja s'ha dut a terme el procés de selecció dels professionals a contractar, i ha afegit que "es tracta d'una oportunitat per a moltes persones que aconsegueixen per primera vegada optar al mercat laboral".

Una desena d'auxiliars de servici

D'altra banda, el segon programa Avalem Experiència Explus va dirigit a persones que tinguen com a mínim 30 anys, i en aquesta edició es contractaran 10 auxiliars de serveis per a reforçar als conserges a l'Ajuntament d'Alacant. La inversió ascendeix a 265.712 euros, i compta amb una subvenció de la Direcció General d'Ocupació i formació de la Generalitat Valenciana (Labora), que aporta 178.394 euros, i de l'Ajuntament d'Alacant, que destina 87.317 euros.D'aquesta forma, les 43 persones seleccionades s'incorporaran a treballar i realitzar funcions tant d'auxiliars, com de tècnics mitjans i superiors. La regidoria de Recursos Humans compta amb el pressupost necessari per a la contractació de personal amb diferents perfils qualificats. L'edil de l'Agència Local de Desenvolupament va realçar aquests dos programes destacant que "formen part de les iniciatives municipals i dels plans juvenils per a fomentar l'accés a un ús dels joves per a fomentar l'ocupabilitat i l'emprenedoria dels ciutadans".
Destacats