Alacant llança un nou paquet d'ajudes per a pimes i autònoms

Els beneficiaris podran obtindre fins a 3.000 euros d'estes subvencions finançades per la Diputació davant la pujada de preus i dels tipus d'interés pels efectes de la guerra d'Ucraïna

Guardar

tiendas alicante
tiendas alicante
L'Agència Local de Desenvolupament de l'Ajuntament d'Alacant 'Impulsalicante' llança un nou paquet d'ajudes dirigides a les pimes, autònoms i professionals per import d'1.564.403 euros. Aquesta iniciativa entra dins de pla de subvencions impulsat per la Diputació Provincial per a pal·liar la pujada de preus, costos d'explotació i tipus d'interés i evitar el tancament de negocis i petites empreses, tal com ha explicat el portaveu municipal, Manuel Villar, al final de la Junta de Govern d'este dimarts, una vegada aprovat l'acord.Els beneficiaris podran obtindre fins a 3.000 euros, sempre que els seus rendiments econòmics siguen iguals o inferiors a la mitjana dels obtinguts entre l'1 de juny de 2022 i el 30 de juny de 2023, respecte als mateixos mesos de 2021-2022. Les sol·licituds podran presentar-se durant cinc dies a partir de la jornada següent a la publicació de les bases en el Butlletí Oficial de la Província (BOP), previst per a mediats de la setmana vinent.La regidora d'Ocupació i Foment i responsable de l'Agència Local de Desenvolupament, Mari Carmen d'Espanya, ha ressaltat que "aquest nou paquet d'ajudes arriba en un moment en el qual es torna a endurir la situació econòmica per als negocis, professionals i petites empreses per causes de l'augment dels conflictes bèl·lics en el món, unit a la pujada dels preus, els costos energètics o la inflació. I, tenen com a objectiu precisament evitar el tancament de negocis i ajudar al sosteniment de l'activitat econòmica a la ciutat".Els sol·licitants podran presentar les seues despeses en la quota d'autònoms, lloguer mensual del local, interessos dels préstecs d'adquisició del local de negoci i el 50% del consum d'energia elèctrica, gas i carburants. Els interessats podran accedir a les bases de la convocatòria i a la documentació a presentar en la web www.alicante.es i www.impulsalicante.es. El termini de presentació de sol·licituds serà de cinc dies hàbils mitjançant signatura electrònica, a partir de la seua publicació en el BOP. Una vegada revisades, complits els terminis d'al·legacions i aprovades les resolucions s'espera que puguen ser abonades entre finals de desembre i principis de gener.

Abonament d'ajudes pendents

De Espanya ha recordat que també s'abonaran al novembre 2,3 milions d'euros en ajudes pendents, suplementats per l'Ajuntament, als beneficiaris aprovats en l'última convocatòria de novembre de 2022 per a pal·liar la crisi energètica. Este suplement complementarà els 707.268 euros aportats per la Diputació Provincial per a aquesta convoctoria, sumant en el seu conjunt tres milions d'euros. En total, rebran estes ajudes de fins a 3.000 euros 2.315 autònoms, pimes i professionals.
Destacats