Consum implanta el primer sistema de repartiment lliure d’emissions i soroll a Benidorm

Sis camions 100% elèctrics servixen a les 6 botigues de la ciutat i deixen d'emetre 642 tones de CO₂ a l'any

Guardar

consum reparto benidorm
consum reparto benidorm
Consum ha implantat el seu primer sistema urbà de distribució lliure d’emissions i soroll a la ciutat de Benidorm per a donar servici a les sis tendes que la Cooperativa té a la ciutat. Amb este projecte pioner en el transport capil·lar, és a dir, des de la plataforma fins a les tendes, la Cooperativa evita l’emissió de 642 tones de CO2 a l’any i oferix servici a tots els seus supermercats de la població d’una manera neta i silenciosa.Els sis supermercats Consum de Benidorm, a les avingudes del Mediterrani i d’Holanda i als carrers de les Ferreries, d’Urà, d’Eivissa i de la Mare de Déu de l’Almudena, reben les comandes gràcies a sis camions 100% elèctrics que operen des del centre logístic de Finestrat. Este centre actua com a punt de recàrrega i node de distribució de les mercaderies que provenen de la plataforma de Las Torres de Cotillas (Regió de Múrcia).Este projecte va començar en 2023 amb una prova pilot i un únic camió elèctric i, durant els últims mesos, ha anat creixent amb la incorporació de cinc vehicles més: tres camions elèctrics, que van començar a oferir servici el mes de gener, i dos vehicles més, que van començar a operar a la zona al febrer. Les operacions es fan amb la col·laboració de l’empresa murciana Transporte y Logística TLX i amb camions 100% elèctrics d’última generació, amb equip de fred, una autonomia d’entre 150 i 300 km i una porta elevadora per a facilitar la càrrega i la descàrrega en tenda.La Cooperativa és una de les primeres empreses del sector de la distribució que utilitza esta classe de vehicles per al transport fins al client final, i continuarà treballant en l’ampliació d’este model de servici de zero emissions i soroll dins de la seua estratègia de descarbonització i sostenibilitat.

Mobilitat més sostenible

Consum també aposta per l’electrificació dels vehicles del servici a domicili i la tenda online. En l’any 2023, les empreses de transport subcontractades han utilitzat 17 vehicles 100% elèctrics per al repartiment de la tenda online a les ciutats que disposen del servici. A més de no contaminar, estos vehicles tenen l’avantatge de poder accedir a nuclis urbans on hi ha restriccions a les emissions.Oferir una alternativa de mobilitat més sostenible per als clients és un dels puntals estratègics de Consum, que té previst disposar del servici de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics en 343 tendes en els pròxims dos anys, uns 170 supermercats més que l’any passat. La Cooperativa manté així l’aposta per la mobilitat sostenible. Este sistema de càrrega per a vehicles elèctrics anirà implantant-se en tendes ja existents, així com en les noves obertures d’enguany.

Eficiència logística

En 2022, la Cooperativa va obtindre la tercera estrela Lean & Green, una certificació internacional de sostenibilitat logística liderada per AECOC a Espanya, gràcies a la seua aposta ferma per l’eficiència logística. Esta iniciativa es materialitza en el consum d’energia 100% verda en totes les nostres plataformes, en la renovació de la flota i l’optimització de les rutes de transport, tant per al transport dels productes de les plataformes a les tendes com de les tendes als domicilis dels clients, mitjançant el servici a domicili i la tenda online.D’esta manera, Consum seguix avançant de manera ferma cap a una cadena de subministrament neutra en emissions i continua el camí cap a la mobilitat elèctrica, en línia amb la Llei de canvi climàtic, que insta a adoptar mesures per a assolir un parc de vehicles sense emissions directes de CO2 l’any 2050.
Destacats