L'Aeroport d'Alacant-Elx registra un rècord històric a l'abril amb 1,6 milions de passatgers

La terminal alacantina continua creixent i augmenta en un 10,8% el nombre de viatgers i en un 9,2% els vols operats respecte a l'any 2023

Guardar

aeropuerto alicante elche
aeropuerto alicante elche

De rècord en rècord. L'Aeroport d'Alacant-Elx Miguel Hernández continua superant-se i aconseguix una nova xifra històrica de passatgers el mes d'abril. De fet, es tracta del millor quart mes de l'any de tota la sèrie des que hi ha registres. Així ho ha confirmat en el matí d'este dilluns Aena després de presentar el balanç mensual dels aeroports espanyols. En total, la terminal alacantina ha sumat prop d'1,6 milions de passatgers, la qual cosa suposa un augment del 10,8% respecte al mateix període de 2023.

La infraestructura aeroportuària alacantina gaudix d'una molt bona salut, i a les portes de l'inici de la temporada alta, suma unes dades de rècord per a celebrar la seua futura ampliació. Eixe és el compromís que va adquirir el ministre de Transports, Óscar Puente, en la seua visita a la ciutat d'Alacant divendres passat 10 de maig. Una terminal més gran, amb major capacitat de fingers, però que encara no contempla la creació d'una segona pista. Esta reclamació per part dels sectors econòmics i polítics de la província haurà de continuar esperant llevat que es considere “imprescindible per criteris tècnics”.

Majoria internacional

Segons les xifres revelades per Aena, l'Aeroport d'Alacant-Elx ha rebut 1.590.828 passatgers a l'abril. La naturalesa internacional de la terminal continua sent el seu principal baluard. És per això que entre les dades més destacades, en el flux comercial de vols el passatger internacional manté la seua hegemonia amb més d'1,3 milions de visitants, la qual cosa suposa un augment del 10,1%.

En este sentit, les nacionalitats que més van optar per viatjar a Alacant durant el mes d'abril van ser el Regne Unit, amb 552.320 viatgers; seguit de Països Baixos, amb 102.913; Bèlgica, amb 81.690; Alemanya, amb 81.538; i Noruega, amb 71.056. Així i tot, el trànsit nacional també ha experimentat un increment notable respecte a 2023, aconseguint una pujada del 15,8% i prop de 224.000 passatgers.

Per part seua, l'evolució positiva també es reflectix quant als vols gestionats per l'aeroport alacantí. Així, les xifres d'Aena arrepleguen un total de 10.100 moviments, entre aterratges i enlairaments, en el mes abril, la qual cosa implica un augment del 9,2% respecte al mateix mes de l'any anterior.

Finalment, les dades acumulades des de començaments d'any també llancen xifres molt optimistes per al sector turístic de la província d'Alacant. Durant els quatre primers mesos de 2024, l'Aeroport d'Alacant-Elx Miguel Hernández ha gestionat un total de 4.819.105 passatgers, la qual cosa suposa un creixement del 18,5% respecte a 2023. De fet, la infraestructura alacantina ha operat un total de 30.829 vols, un 15,2% més que en els mateixos mesos de l'any anterior.

Arxivat a:

Destacats