Obert el termini per a sol·licitar ajudes per a pimes i autònoms per la guerra d'Ucraïna

L'Ajuntament d'Alacant habilita des d'aquest divendres i fins al 3 de novembre la sol·licitud de fins a 3.000 euros destinat a pal·liar la crisi econòmica

Guardar

escaparate tienda
escaparate tienda
L'Agència Local de Desenvolupament de l'Ajuntament d'Alacant 'Impulsalacant' ha obert aquest divendres el termini de cinc dies hàbils perquè pimes, autònoms i professionals puguen sol·licitar ajudes de fins a 3.000 euros del nou paquet de subvencions per import d'1.564.403 euros per a pal·liar els efectes de la crisi econòmica provocada per la guerra d'Ucraïna. Els interessats disposen fins divendres que ve 3 de novembre per a formular la seua petició a través de la seu electrònica municipal en www.alicante.es o de www.impulsalicante.es.Els beneficiaris podran obtindre fins a 3.000 euros, sempre que els seus rendiments econòmics siguen iguals o inferiors a la mitjana dels obtinguts entre l'1 de juny de 2022 i el 30 de juny de 2023, respecte als mateixos mesos de 2021.Els sol·licitants podran presentar les seues despeses en la quota d'autònoms, lloguer mensual del local, interessos dels préstecs d'adquisició del local de negoci i el 50% del consum d'energia elèctrica, gas i carburants. Els interessats podran accedir a les bases de la convocatòria i a la documentació a presentar en la web municipal.El termini de presentació de sol·licituds serà de cinc dies hàbils mitjançant signatura electrònica, a partir de la seua publicació en el BOP. Una vegada revisades, complits els terminis d'al·legacions i aprovades les resolucions s'espera puguen ser abonades entre finals de desembre i principis de gener.

Ajudes pendents

Així mateix, des de l'Ajuntament recorden que també s'abonaran al novembre els 2,3 milions d'euros en ajudes als beneficiaris aprovats en l'última convocatòria de novembre de 2022 per a pal·liar la crisi energètica. Aquest suplement complementarà els 707.268 euros aportats per la Diputació Provincial per a aquesta convocatòria, sumant en conjunt tres milions d'euros. En total, rebran aquestes ajudes de fins a 3.000 euros 2.315 autònoms, pimes i professionals.
Destacats