Així queda la nova distribució de Regidories a l'Ajuntament Alcoi

El nou equip de govern de la capital del l'Alcoià, integrants del “Pacte de Parterre”, estarà compost per regidors socialistes i de Compromís.

Guardar

Reunió Caps de Departament (10)
Reunió Caps de Departament (10)
Toni Francés va revalidar el seu lideratge en el passat 28M a Alcoi i ha sigut també reeditat el seu mandat com a alcalde durant el Ple celebrat dissabte passat 17 de juny, on rebia de nou la vara de comandament. D'aquesta manera, s'obri un camí de quatre anys per al nou equip de govern, format per PSOE i Compromís, després de desmarcar-se Guanyar. La nova coalició de govern també va ser protagonista fa uns dies quan tots dos dirigents van signar per a Alcoi el “Pacte del Parterre”. Que deu el seu nom a quan Francés i Álex Cerradelo, es van trobar la nit d'eleccions al parc de Parterre i van acordar negociar un govern “de progrés per a Alcoi, sòlid i de futur” segons ha citat l'alcalde.Hui dilluns finalment, el consistori s'ha posat de ple a treballar i ha donat part de la futura distribució de les regidories, en una reunió amb els diferents noms i cognoms darrere de cada àrea i ha definit la distribució de les competències de cadascun dels regidors que formaran part de l'Ajuntament d'Alcoi. En aquest sentit, els diferents edils, entrants i sortints ja mantenen les primeres reunions per al traspàs de les seues funcions en la capital de l'Acoià.Així, Alcoi abrigarà de nou un govern municipal de progrés que ja està immers de ple en el treball que requereix el pròxim mandat, seguint les pautes marcades per un govern centrat en la ciutadania, sota els dogmes d'humilitat i diàleg.El Govern de l'Ajuntament d'Alcoi, tal com es va anunciar amb anterioritat, estarà format pels regidors del PSPV-PSOE i Compromís Alcoi, autors del Pacte del Parterre, acord que recull una sèrie d'iniciatives i actuacions comunes per a la legislatura 2023-2027, i que té com a objectiu posicionar Alcoi com a exemple de progrés i llibertat. Així mateix, el pacte està fonamentat en uns acords i matèries que es forgen en un clima de respecte, col·laboració i confiança entre els dos grups polítics, segons han confirmat des dels mateixos partits.“Treballarem per a continuar fent d'Alcoi una ciutat de progrés, amb humilitat, respecte i diàleg. Tenim un programa de legislatura ambiciós per a continuar el procés de modernització i transformació de la nostra ciutat, per a fer d'Alcoi una ciutat líder, inclusiva, feminista, verda, innovadora amb oportunitats per a totes i tots”, ha reivindicat el primer edil, Toni Francés. 

Distribució de les regidories

 
  • Alcalde Toni Francés: gestió estratègica, innovació, universitats.
 
  • Vicealcalde Álex Cerradelo: promoció econòmica, comerç i consum. Polítiques LGTBI i Igualtat.
 
  • Lorena Zamorano: fons europeus, turisme, administració local
 
  • Jordi Martínez: serveis públics, mobilitat sostenible, festes.
 
  • Vanessa Moltó: Hisenda, urbanisme.
 
  • Alberto Belda: educació, esports, recursos humans.
 
  • Tere Sanjuán: transició ecològica i medi ambient, habitatge, patrimoni municipal.
 
  • Raül Llopis: Seguretat ciutadana, emergències i protecció civil, modernització de l'administració i normalització lingüística.
 
  • Aroa Mira: polítiques inclusives, participació ciutadana, persones grans.
 
  • Ignacio Trelis: patrimoni cultural, patrimoni històric, museus, arxiu, centre cultural, biblioteques, pinacoteca municipal.
 
  • Carles Sansalvador: joventut, salut pública.
 
  • Elisa Guillem: transició energètica, indústria, cultura: art contemporani, teixit cultural, indústria cultural, arts escèniques.
Destacats