Alacant serà seu d'un congrés internacional de l'audiovisual en 2024

Ximo Puig ha anunciat aquest esdeveniment per a potenciar la ciutat i la província com a escenari de rodatge de produccions audiovisuals

Guardar

camara
camara
El 'president' de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat que en 2024 Alacant es convertirà en escenari d'un congrés a nivell internacional centrat en el sector audiovisual. El principal objectiu d'aquest congrés serà que la ciutat d'Alacant i també la província es convertisquen en un "pol mundial", ha detallat Puig, d'aquest sector.Ximo Puig ha informat d'aquest gran esdeveniment a Alacant durant un acte en el qual s'han presentat les propostes de la formació socialista per a la província d'Alacant. A la trobada ha acudit a més de Puig, candidat del PSPV-PSOE a la Generalitat, la 'número u' a les Corts per Alacant, Josefina Bueno, actual consellera d'Universitats.En concret, l'anunci d'aquest congrés internacional ha anat acompanyat de més detalls sobre la ubicació i les dates en les quals es podria desenvolupar aquest. D'aquesta manera, la trobada tindria lloc l'última setmana del mes de març i es preveu que la ubicació triada seria el Port d'Alacant."Volem que Alacant siga un pol d'audiovisual del món, no sols d'Europa. Ara, els estudis de la Ciutat de la Llum, que s'estan actualitzant, són els més importants d'Europa. Es tracta de gestionar-los de la manera més adequada i sense els problemes d'antany, per la gestió que es va fer bastant nefasta", ha explicat Puig durant la seua intervenció.

Potenciar Alacant com a escenari de produccions audiovisuals

Així, des de l'administració pública es busca aprofitar les característiques que ja té Alacant i la seua província com a plató per a albergar grans produccions audiovisuals. És el cas dels escenaris a l'aire lliure, la ubicació o també el recinte de la Ciutat de la Llum on es preveu que aquest mateix mes de maig comence el rodatge d'algunes escenes de la sèrie "La llei de la Mar" protagonitzada per Blanca Portillo i Luis Tosar.A més, el 'president' també ha destacat que s'impulsarà la formació en aquelles professions clau del sector audiovisual per a generar llocs de treball en aquest àmbit que aconseguisquen atraure noves produccions audiovisuals. "Si no tenim persones formades que donen cobertura a les grans produccions, no vindran grans produccions", ha conclòs Puig.
Destacats