Ana Serna: "Esta Diputació continuarà defenent els interessos hídrics de la província d'Alacant perquè forma part de la nostra raó de ser"

Guardar

Ana Serna
Ana Serna

La vicepresidenta de la Diputació d'Alacant, Ana Serna, ha assegurat hui que la institució provincial continuarà defenent "fins a les últimes conseqüències i davant les instàncies necessàries" els interessos hídrics de la província d'Alacant enfront de les retallades del Govern d'Espanya al transvasament Tajo-Segura malgrat sentència del Tribunal Suprem per la qual es nega la legitimitat a la Diputació per a impugnar les regles d'explotació d'esta infraestructura, com ja havia ocorregut amb altres entitats locals de la província que l'havien intentat.

La Secció Quinta del Contenciós-Administratiu de l'alt tribunal ha inadmés 'per falta d'interés legítim' el recurs que la institució provincial va presentar en 2021 contra el Reial decret aprovat per l'Executiu central pel qual es modificaven les regles d'explotació rebaixant a 27 hectòmetres cúbics la transferència mensual en considerar, segons el parer de la institució provincial, que era una mesura 'arbitrària i extemporània i que atemptava contra els interessos de la província'.

Sobre este tema, la també diputada de Cicle Hídric ha assenyalat que la sentència, contra la qual no cap recurs, "no entra en cap moment a valorar les pretensions al·legades per la Diputació, ni el fons de l'assumpte, en entendre el TS que concorre causa d'inadmissibilitat, com així va entendre també amb moltes altres administracions locals que van recórrer en el seu moment este Reial decret".

Malgrat lamentar esta decisió del TS, Serna ha insistit que "això no és obstacle perquè la Diputació d'Alacant, sempre preocupada a defendre els interessos de la província, defenga la seua legitimació en altres processos iniciats contra la retallada del transvasament Tajo-Segura".

"Des de la institució provincial continuarem lluitant pels nostres regants i agricultors, defenent fins a les últimes conseqüències els interessos econòmics i socials d'esta província, que passen, sens dubte, per un recurs tan essencial com el transvasament Tajo-Segura", ha apuntat.

Així mateix, la vicepresidenta ha apel·lat al diàleg per a abordar el tema de l'aigua "com sempre hem fet fins ara des de la Diputació i des del Partit Popular, encara que sempre hem trobat la negativa del PSOE a obrir canals de negociació". "Resulta per això paradoxal que des del PSPV es parle ara de diàleg quan el Consell de Ximo Puig es va negar sistemàticament a abordar amb altres formacions polítiques, i fins i tot amb els propis regants, els problemes hídrics de la província d'Alacant", ha afegit.

En este sentit, ha recordat que va ser el Govern del Botànic el que es va abstindre en el Consell Nacional de l'Aigua sobre el nou Pla del Tajo "sense escoltar la veu de la província d'Alacant que alertava contra els perjuís d'eixa planificació". "Eixe silenci ha condemnat a esta província a una retallada sense precedents del transvasament Tajo-Segura, posant de debò risc els interessos econòmics, socials i mediambientals del territori", ha conclòs Serna.

Destacats