Carlos Mazón: “El Pla Viu desenrotllarà 600 vivendes a Torrevieja que beneficiaran a més de 1.600 persones”

Destaca que l'ajuntament de Torrevieja “va ser el primer de la província d'Alacant a adherir-se a esta iniciativa i serà pioner a avançar en noves vivendes, especialment per a joves i col·lectius vulnerables”

Guardar

El President Mazón avança novetats del Plan Vive a Torrevieja
El President Mazón avança novetats del Plan Vive a Torrevieja

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha avançat que a través del Pla Viu “es desenrotllaran a Torrevieja més de 600 vivendes de protecció pública que beneficiaran a més de 1600 persones”.

Així s'ha pronunciat el cap del Consell durant la visita a l'ajuntament de Torrevieja per a presentar el Pla Viu, “una iniciativa dissenyada per a lluitar contra un dels problemes més greus i persistents en la Comunitat València i Espanya com és l'accés a la vivenda”.

Mazón ha posat com a exemple a Torrevieja, “el primer municipi de la província d'Alacant a adherir-se al Pla Viu que serà pioner a desenrotllar vivendes protegides per als seus joves i persones vulnerables”. Igualment, ha destacat el compromís de la corporació municipal encapçalada pel seu alcalde Eduardo Dolón per “escoltar els seus veïns i donar solucions a la necessitat d'accés al mercat immobiliari”. 

En concret, l'ajuntament cedirà un total de 4 parcel·les, tres en la zona de La Foia i una altra en La Manguilla. Gràcies a esta iniciativa, el consistori rebrà aproximadament 90 vivendes de protecció oficial lloguer, de les quals unes 80 es destinaran per a menors de 35 anys i la resta com a vivenda social.

Durant la seua intervenció, el cap del Consell ha posat en valor el Pla Viu on Generalitat, ajuntaments i sectors com l'immobiliari i el financer “s'han unit per a donar una solució a les necessitats de milers de joves i famílies de la Comunitat Valenciana”.

Així, este pla contempla la col·laboració públic-privada per mitjà de la cessió de sòl dels ajuntaments i solars de titularitat pública per a “des de la corresponsabilitat i la unió de tots oferir vivendes de lloguer social, assequible i venda a milers d'alacantins, castellonencs i valencians, preferentment a joves que tenen en l'accés a la vivenda la principal barrera a la seua emancipació.

D'esta manera, ha apuntat “la responsabilitat, el treball i el rigor” de les institucions públiques i privades per a donar impuls a la construcció i desenrotllament de 10.000 vivendes assequibles en la Comunitat Valenciana que contempla el Pla Viu, al mateix temps que ha assegurat que “este pla està dissenyat amb sentit comú i sostenibilitat sobre sòl urbà, sense necessitat de requalificar cap terreny”

En esta línia, ha posat en valor la “política integral del govern del canvi per a complir amb fets amb la legislatura de la vivenda” i ha afirmat que “estem convertint en realitat un dret constitucional que en els últims anys ha estat oblidat”.

Sobre aquest tema, s'ha referit a la modificació de la normativa urbanística, l'agilitació de tràmits amb el decret de simplificació administrativa o el nou decret de vivenda pública que està elaborant el Consell.

Així mateix, ha posat en valor mesures com la línia d'avals de l'Institut Valencià de Finances (IVF) per a l'accés al crèdit de menors de 45 anys o la reducció del 25% de l'Impost de Transmissions Patrimonials (ITP) per a joves i col·lectius vulnerables.

Eixos Pla Viu

El pla de vivenda impulsat pel Consell beneficiarà a 24.600 persones, generarà 7.326 milions d'euros en l'economia valenciana i tindrà un impacte del 2% del nostre PIB en els pròxims 3 anys i mig. A més, preveu la creació de 74.000 llocs de treball entre directes i indirectes i generarà 487 milions d'euros de recaptació directa (IVA). 

El Pla Viu s'estructura entorn de 3 eixos: seguretat jurídica, cooperació administrativa i col·laboració públic-privada. Entre les actuacions d'este Pla cal assenyalar que s'ha realitzat un estudi a través de l'Institut Valencià de l'Edificació sobre sòl públic disponible de titularitat pública dels municipis de més de 10.000 habitants, segons el qual podrien construir-se més de 9.200 vivendes, 562 a la província de Castelló, 6.200 a la província de València i 2.466 a la província d'Alacant. 

A més, es posarà a la disposició del Pla Viu el sòl de titularitat de la Generalitat a través de l'Entitat Valenciana de Vivenda i Sòl (EVHA) així com els solars per a vivenda de protecció pública de titularitat privada pendents de desenrotllar que podran albergar més de 4.000 vivendes

Destacats