La Costa Blanca es mostra com a destinació preferent de creuers en la fira Seatrade Cruise Med de Màlaga

El director del Patronat, José Mancebo, assegura que la finalitat és la de "atraure noves navilieres i diversificar l'oferta d'excursions tota la província"

Guardar

Creuer atracat en el Port d'Alacant
Creuer atracat en el Port d'Alacant

El Patronat Costa Blanca participa hui i demà en la fira Seatrade Cruise Med que se celebra en el Palau de Fires i Congressos de Màlaga, un esdeveniment que reunirà més de 2.000 professionals del sector de creuers de 80 països, amb prop de 200 estands des d'on s'exhibiran les últimes tendències i novetats d'este nínxol de turisme.

L'organisme autònom de la Diputació d'Alacant acudix a la cita dins de l'estand de Ports de l'Estat, en el taulell del Port d'Alacant. Allí compartix agenda i espai amb l'Autoritat Portuària d'Alacant, el Patronat Municipal de Turisme i Platges d'Alacant, i l'Associació Alacant Costa Blanca pel Turisme de Creuers.

Tal com ha concretat el director del Patronat Provincial de Turisme, José Mancebo, “la finalitat de la nostra assistència al certamen és la d'atraure noves navilieres al nostre port i diversificar l'oferta d'excursions als creueristes amb un porfolio de propostes per tota la província, posant en valor els nostres municipis turístics i la nostra oferta diferenciada i de qualitat”.

Per a això, a més de disposar d'una àrea expositiva, “tindrem una agenda de cites amb línies de creuers, proveïdors de servicis, tour operadors, agents de viatges i mitjans de comunicació especialitzats. Es durà a terme igualment una presentació de destí en l'estand davant les navilieres presents en la fira”, ha detallat Mancebo.

La Costa Blanca i la ciutat d'Alacant són destins preferents i populars per al turisme de creuers. Les dades revelen un notable augment en l'activitat de creuers. En 2022, es van registrar 60 creuers, una xifra que en 2023 va augmentar fins als 84. Enguany s'espera que Alacant establisca un rècord amb 94 escales i 212.499 passatgers, la qual cosa suposa un increment de 10 escales i un 8% més de passatgers en terminal alacantina.

El director del Patronat Provincial de Turisme ha assegurat que la ciutat d'Alacant i la nostra província, en general, s'ha convertit en “un atractiu port base per a les companyies navilieres, generant un impacte econòmic significatiu, amb xifres que aconseguixen els 40 milions d'euros, podent arribar a 70 milions si s'inclouen els impactes indirectes i induïts”.

Seatrade Cruise Med de Màlaga

Esta fira, de caràcter biennal, s'alterna amb la fira Seatrade Europe Expo que té lloc a Hamburg. Mentres que la primera se circumscriu al voltant del Mediterrani, en el cas de la segona el seu radi d'acció és d'àmbit europeu. Tots dos certàmens se celebren el mes de setembre en anys alterns.

D'altra banda, la fira de creuers d'àmbit mundial és la Seatrade Cruise Global, que es duu a terme anualment a Miami (els EUA) el mes d'abril, on el Patronat de Turisme Costa Blanca ha participat en les dos últimes edicions.

Destacats