La Diputació d'Alacant fomenta la mobilitat per als vianants i ciclista en les carreteres de la província

La institució subvencionarà l'execució de l'obra, redacció del projecte o l'expropiació de terrenys a través d'un pla dotat amb 528.000 euros

Guardar

Carril bici
Carril bici

La Diputació d'Alacant invertirà 528.000 euros en el Pla de Mobilitat Per als vianants Ciclista per a les anualitats 2024-2025. Un total de sis projectes es beneficiaran d'esta iniciativa que es desenvoluparà en altres tantes carreteres de la xarxa viària provincial. “Millorar la seguretat de vianants i ciclistes, afavorint la comoditat en els seus desplaçaments i una mobilitat més sostenible són els objectius d'este pla d'actuació que financem íntegrament des de la Diputació d'Alacant”, ha indicat el diputat de Carreteres, Arturo Poquet.

Així mateix, ha insistit en la importància de fomentar este tipus de mobilitat més saludable d'acord amb el que ja estan fent molts ajuntaments en els entorns urbans, al mateix temps que ha recordat el pes cada vegada més creixent del cicloturisme a la província, on a més molts equips professionals preparen la temporada pel clima, l'orografia del territori i la seua àmplia xarxa de servicis especialitzats. “Tot això ens ha portat a fer una aposta per esta mena d'inversions en els més de mil quilòmetres que conformen la xarxa viària provincial”, ha apuntat.

Els projectes són proposats pels tècnics del departament de Carreteres en funció de les necessitats detectades i del pressupost requerit. En el Pla de Mobilitat Per als vianants Ciclista s'inclou la planificació de les actuacions en diferents fases, ja siga redacció del projecte, expropiació de terrenys o execució d'obra. “D'esta manera, no sols executem actuacions, sinó que es preparen unes altres per a poder ser executades en exercicis o plans posteriors”, ha explicat Poquet.

En esta ocasió, el pla inclou la construcció d'una via cicle-per als vianants en la CV-746 de Calp a Moraira, entre PK 8+800y 9+900 amb un pressupost de 300.000 euros. Així mateix, la Diputació finançarà amb 33.000 euros en total la redacció dels projectes d'itinerari cicle-peatona i reforç del ferm en la CV-849 Torrellano-L’Altet (PK 0+450 a 1+950) i ampliació de plataforma per a seguretat cicle-per als vianants en la CV-770 a Orxeta (PK 4+550 a 8+420).

Finalment, també se sufragarà amb 195.000 l'expropiació dels terrenys per a l'execució en un futur de les següents actuacions: eixample i construcció d'itinerari ciclista en la CV-849, l'Altet-Torrellano (PK 6+100 a 7+660); millora de la seguretat viària d'usuaris vulnerables en la CV-733 entre Pedreguer i Venda del Pou de l’Ovella (PK 0+000 a 1+100); i reforç del ferm i andana per als vianants-ciclista en la CV 853 Elx-La Marina (PK 0+160 a 3+600- tram Ronda Sud d'Elx a la Foia).

Destacats