La Diputació invertirà més de 2 milions d'euros a Asp, Hondón de los Frailes i El Fondó de les Neus gràcies al nou Planifica

La millora d'instal·lacions esportives, la construcció d'un ecoparc o la rehabilitació de vies, entre les obres sol·licitades per estos ajuntaments

Guardar

Visita a Asp del diputat d'Infraestructures, Antonio Bernabeu
Visita a Asp del diputat d'Infraestructures, Antonio Bernabeu

La Diputació d'Alacant invertirà més de dos milions d'euros per a impulsar diferents actuacions i obres en els municipis d'Asp, el Fondó dels Frares i El Fondó de les Neus gràcies al nou Pla d'Infraestructures Planifica 2024-2027.

A l'hasí posat de manifest el diputat d'Infraestructures, Antonio Bernabeu, durant la visita que ha realitzat hui a aquestes tres poblacions del Vinalopó Mitjà, on ha mantingut sengles trobades amb els seus alcaldes per a abordar els projectes presentats a aquest ambiciós pla, que contempla en el seu conjunt més de 91 milions d'euros per a les 141 localitats i tres entitats menors de la província.

Durant la visita, el diputat ha destacat el "suport i compromís de la Diputació amb aquests tres municipis, als quals en els últims quatre anys hem destinat des de la institució provincial més de catorze milions d'euros". "En aquesta legislatura, anem a seguir apostant per ells amb diferents plans i subvencions, entre ells amb el nou Planifica que permetrà impulsar noves actuacions amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels ciutadans de la província", ha afegit.

Asp

El recorregut s'ha iniciat amb una trobada amb Antonio Port, alcalde d'Asp, municipi que ha sol·licitat, a través de Planifica, una subvenció per a les obres de prolongació de la ronda sud- av. Santa Pola. Fase III. Aquesta actuació requerirà un pressupost total d'1.381.388 euros, dels quals la Diputació sufragarà 884.528 euros.

Després d'estudiar aquests projectes, el diputat i l'alcalde han recorregut també algunes de les obres que la institució ja ha sufragat a Asp com la renovació de la gespa artificial del camp de futbol 'Les Fonts', el tancament de la pista coberta o la reurbanització i millora de diferents carrers. En aquest sentit, cal ressaltar que la institució provincial ha destinat a aquesta localitat en els últims cinc anys més 7,2 milions d'euros.

el Fondó dels Frares

Després de la seua visita a Asp, Antonio Bernabeu s'ha desplaçat fins al Fondó dels Frares on ha visitat també algunes de les obres finançades per la Diputació en aquest municipi del Vinalopó en els últims anys com la millora de diferents dependències municipals com l'Ajuntament o el Centre Cultural, la coberta de la pista esportiva o la pavimentació i millores de diferents camins i carrers del municipi. L'aportació provincial a aquesta localitat entre 2019 i 2024 s'eleva a 2,9 milions d'euros.

Al costat de l'alcalde del Fondó dels Frares, Eleuterio Jover, el diputat d'Infraestructures ha estat també analitzant els dos projectes presentats per l'Ajuntament al nou Planifica: la millora d'instal·lacions esportives i la construcció d'un ecoparc en la localitat, obres que requeriran una inversió de 500.000 euros, dels quals la Diputació finançarà 475.000 euros.

El Fondó de les Neus

El recorregut pel Mitjà Vinalopó ha conclòs al Fondó de les Neus, on s'ha reunit amb la seua alcaldessa i diputada provincial, Carmen Sellés, en l'Ajuntament. En el cas d'aquest municipi, l'actuació sol·licitada en el marc de Planifica 24-27 és la instal·lació d'un tanc de tempestes al costat de l'estació de bomber d'aigües residuals amb una partida de 837.000 euros, que la Diputació pagarà amb una subvenció de 688.312 euros.

Aquesta obra se sumarà a uns altres dels projectes finançats en els últims anys per la institució provincial en aquest municipi gràcies als més de 4 milions destinats a la localitat. La construcció de nous nínxols en el cementeri, la reforma de voreres La Canalosa, la pavimentació de camins o la instal·lació de xarxes de pluvials són alguns dels projectes que han comptat amb subvenció provincial en aquests exercicis.

Destacats