El PSPV-PSOE plantarà 45.000 arbres en un gran anell verd que envoltarà Alacant

L'equip d'Ana Barceló també pretén declarar la Serra Grossa com a Paratge Natural Municipal, treballarà amb un pla director d'arbratge i es netejaran i protegiran les partides rurals

Guardar

barcelo-anillo-verde
barcelo-anillo-verde
La candidata del PSPV-PSOE a l'Alcaldia d'Alacant, Ana Barceló, ha traslladat el seu compromís en reiterades ocasions de convertir Alacant en una ciutat més verda i dotar-la de pulmons. L'equip de Barceló ha presentat hui el seu pla per a reforestar els espais naturals d'Alacant i recuperar el patrimoni ambiental. La iniciativa començaria per donar lloc a un gran anell verd interurbà que envolte la ciutat amb la plantació de 45.000 arbres autòctons en espais urbans, interurbans i també en sòl agrícola.Els socialistes, també s'han reafirmat en la necessitat de sumar espais públics i places per a ser també renaturalitzats. D'aquesta manera estarien creant “llocs amables per a les famílies, en espais per a la convivència.”“Volem donar un gir de 180 graus a les polítiques municipals relacionades amb el medi ambient perquè volem una ciutat més amable, més verda i més sostenible. Una ciutat que estiga preparada per als efectes del canvi climàtic i que protegisca el seu patrimoni natural. Els socialistes plantegem un full de ruta definit després de quatre anys en què Barcala s'ha plegat als negacionistes de Vox” ha assenyalat Barceló.“Al candidat del PP se li ompli la boca per a reclamar el Parc Central, però, en quines condicions manté el Parc El Morant o El Palmerar? És absolutament incongruent, però és clar que el PP no té cap credibilitat en polítiques mediambientals després de decisions com talar les melias de l'Avinguda Constitució pese al rebuig veïnal”. La candidata ha incidit amb això en la necessitat de dotar a la ciutat d'Alacant amb espais verds per a les famílies i ciutadans a més de reforestar muntanyes urbanes com el Tossal, el Benacantil o la Serra Grossa.En aquest sentit, Barceló ha destacat que “Fomentarem hàbitats favorables a la biodiversitat i a la fauna autòctona en serres com Orgegia, Fontcalent o Colmenares. En aquest anell promourem la plantació de 45.000 arbres autòctons en espais urbans, interurbans i també en sòl agrícola, i habilitarem vies de ciclovianants.”

Sembra sostenible d'espècies naturals d'Alacant

La renaturalització de la capital serà amb espècies autòctones sota una cuidada gestió així com un pla que definisca la sembra uniforme i sostenible d'espècies en els espais municipals de tots els barris així com diferents actuacions de reforestació i les directrius tècniques per a gestionar adequadament operacions en arbres o zones verdes. També es comptarà amb un calendari clar de podes i d'actuacions fitosanitàries de totes les espècies presents en els espais públics de la ciutat per a la seua cura i protecció.En aquest sentit, el PSPV també ha traslladat que iniciaran “el Pla d'Adaptació i Mitigació al Canvi Climàtic d'Alacant d'acord a la nova Llei per a descarbonizar la nostra ciutat i condicionar els seus espais a la nova realitat climàtica” i “declararem la Serra Grossa com a Paratge Natural Municipal per a protegir-la de les contínues agressions que pateix aquesta zona forestal i impulsarem el reconeixement de la seua microreserva de flora per a preservar espècies amenaçades que sobreviuen en aquest hàbitat. Posarem en valor els parcs El Morant i el Palmerar com a pulmons de la nostra ciutat.”

Arxivat a:

Destacats