La mèdic especialista en Oftalmologia Medina Azahara Moya rep el títol de 'Alacantina d'Adopció'

L'acte institucional se celebrarà este diumenge en el Saló de Plens del Palau Provincial amb la participació de les Cases Regionals

Guardar

Façana de la Diputació d'Alacant
Façana de la Diputació d'Alacant

Medina Azahara Moya Moya, natural del Bonillo, Albacete, es convertirà este diumenge en la ‘Alacantina d'Adopció de 2024’, un títol honorífic que concedix anualment la Diputació d'Alacant a persones que, no sent nascudes a la província, han exercit la seua activitat professional i la seua vida personal en ella. L'acte institucional se celebrarà el pròxim 22 de setembre en el Saló de Plens del Palau Provincial amb la participació de les Cases Regionals de la província.

Medina Azahara Moya, després dels seus primers anys escolars en El Bonillo i, posteriorment, a Albacete, es trasllada a Madrid per a cursar els estudis de Medicina i Cirurgia en la Universitat Complutense. Una vegada finalitzats, obté plaça com a Metge Intern Resident d'Oftalmologia a l'Hospital General d'Alacant, després de la qual cosa realitza els cursos de Doctorat en el programa de Medicina Experimental en la Universitat Miguel Hernández d'Elx.

A través d'un concurs oposició obté plaça en propietat a l'Hospital General d'Alacant, on realitza la seua activitat assistencial centrada, fonamentalment, en les malalties de la retina i la cirurgia de cataractes.

L'homenatjada té una basta assistència a cursos, congressos i ponències nacionals i internacionals, així com una destacada llista de publicacions sobre la seua especialitat, a més de nombroses activitats d'investigació i docents. Este reconeixement, que entrega la institució des de fa més de vint anys, té com a principal objectiu destacar i agrair la vinculació, trajectòria i defensa de la província de persones que no han nascut en ella, però que residixen ací.

L'esdeveniment, amenitzat pel Grup de Tambors de l'Associació Hellineros, arrancarà amb la recepció de les Cases Regionals. Després de la benvinguda, es procedirà a l'acte d'investidura de la ‘Alacantina d'Adopció’ i, posteriorment, tindrà lloc la desfilada folklòrica des de l'Esplanada fins a l'Ajuntament de la ciutat, on hi haurà una recepció i un festival a càrrec de les cases regionals.

Destacats