PSPV-PSOE impulsarà un sistema educatiu de qualitat enfront del “abandó” dels centres escolars

El grup socialista ha presentat hui el Pacte per l'Educació i ha recriminat a l'Ajuntament el bloqueig, boicot i abandó dels centres educatius d'Alacant

Guardar

pacto-psoe-educación
pacto-psoe-educación
L'equip encapçalat per Ana Barceló, candidata socialista a l'alcaldia s'ha reunit amb diferents AMPAS i equips directius per a donar a conéixer un Pacte per l'Educació que abasta una sèrie de mesures i compromisos que garantisca i done cabuda a un sistema educatiu de qualitat a Alacant, basat en el diàleg amb els ciutadans i que de “un gir de 180 graus” a la política educativa que ha tingut lloc a través de l'Ajuntament d'Alacant. “Un dels principis més importants perquè l'educació siga un motor social és que existisca diàleg entre tots els membres de la comunitat educativa. Un diàleg que ha d'anar més enllà del professorat i de les famílies, ha d'incloure agents socials i administracions públiques. Diguem ja n'hi ha prou a un govern que ha boicotejat l'educació dels alacantins i alacantines” ha reivindicat Barceló.L'acte ha tingut lloc en el CEIP Rabassa i ha reunit diversos equips directius i AMPAS de centres escolars d'Alacant. La candidata, a més, ha estat acompanyada pel secretari autonòmic d'Educació, Miguel Soler. El número 2 de la llista del PSPV-PSOE a Alacant, Emilio Ruiz.El Pacte per l'Educació que els socialistes proposen a la comunitat educativa i els agents socials. Està compost per un total de 13 mesures per a revertir les polítiques municipals que s'han estat aplicant a més de promoure i garantir el diàleg creant així una ciutat cohesionada. En aquesta línia, la candidata ha explicat que “és una cosa que ha fallat a Alacant. No hi ha hagut un diàleg igualitari. No ha existit interlocució amb l'Ajuntament, que ha abandonat als centres escolars, ha boicotejat les iniciatives de la Generalitat per a construir nous col·legis, ha retornat ajudes per a organitzar activitats extraescolars per a facilitar la conciliació familiar i no ha realitzat el manteniment que requereixen les infraestructures. Hui volem rubricar un gran pacte amb la comunitat educativa, amb tots els agents implicats, per a posar en valor l'educació des d'una perspectiva transversal”.“L'Ajuntament ha d'exercir un paper fonamental en l'acompanyament educatiu a la ciutadania. No sols acompanyant als xiquets i joves en edat escolar, sinó que també ha de facilitar l'aprenentatge al llarg de tota la vida, posant a més l'accent en les persones amb menors recursos i persones en risc d'exclusió social”, ha traslladat Barceló. Així mateix, també ha volgut fer manifesta l'obligatorietat del govern municipal en aquesta qüestió: “s'ha d'ocupar del manteniment de les infraestructures educatives, i, a més, impulsar l'educació com un motor social capaç de transformar barris”.

Mesures educatives dins del pla

D'entre les mesures que els socialistes promouen en aquest pacte trobem el desbloqueig així com actualització del “Pla Edificant” a més d'ordir un pla per a la conservació i manteniment dels centres. També s'inclouen iniciatives per a afavorir la conciliació de la vida familiar i laboral promovent les escoles matineras i d'estiu, reforçant les activitats extraescolars dels centres. Així mateix, també es planteja la construcció d'un centre integrat de formació professional (CIFP) al PAU 5 o fomentar la participació de la ciutadania en el Consell Escolar Municipal amb la posada en marxa del “Consell Obert” d'educació oferint el dret a formular preguntes a la regidoria, entre altres mesures.

Arxivat a:

Destacats