politica

Pradas anuncia l'ampliació del Palau de Justícia de Torrevieja

La consellera i l'alcalde han visitat els solars on es construirà el nou edifici, en el qual s'invertiran cinc milions

1 minut

Salomé Pradas y Eduardo Dolón

L'acabada de nomenar consellera de Justícia i Interior, Salomé Pradas, després de la eixida de Vox del Consell, comença amb el full de ruta de la seua nova àrea. Així, Pradas ha anunciat l'inici dels tràmits per a executar l'ampliació del Palau de Justícia de Torrevieja, que s'ejecturará en un solar annex a l'actual seu judifical de la Generalitat Valenciana en este municipi alacantí. Sens dubte, es tractava d'una infraestructa necessària, doncs l'espai s'havia quedat reduït davant l'increment de la població en tot el Partit Judicial dependent de Torrevieja.

És àrea està format per sis municipis: Torrevieja, Sant Miquel de les Salines, Los Montesinos, Benijòfar, Rojals i Guardamar del Segura, amb una població d'uns 140.000 habitants. En 2023, el nombre d'assumptes resolts en este partit judicial va ser de 18.890. En el primer trimestre de 2024 s'han registrat 5.329 assumptes, enfront dels 4.084 del mateix trimestre del 2023, la qual cosa suposa un increment del 30 % respecte a l'any anterior.

En este sentit, Salomé Pradas i l'alcalde de Torrevieja, Eduardo Dolón, han visitat els solars adjacents del Palau de Justícia, on es construirà el nou edifici per a l'ampliació d'esta seu judicial. Estes dues parcel·les municipals estan situades en l'Avinguda de les Havaneres, entre el Palau de Justícia i l'edifici multiusos municipal, i sumen 1.120 metres quadrats.

La consellera ha destacat que "la cessió d'estes parcel·les per part de l'Ajuntament a favor de la Generalitat és una gran notícia per a Torrevieja i els altres cinc municipis que formen part d'este partit judicial, perquè suposa l'inici d'un projecte que va a permetre disposar d'un major espai per a atendre les necessitats creixents de l'actual seu judicial, que s'ha quedat xicoteta". En total, la inversion prevista per a este nou Palau de la Justica alcanca els cinc milions d'euros.

Salomé Pradas ha agraït "la labor de l'Ajuntament de Torrevieja, que ha aconseguit culminar un procés administratiu complex i posar a la disposició de la Conselleria estos terrenys, perquè puguem dotar a l'Administració de Justícia de majors instal·lacions amb l'objectiu d'atendre l'increment d'assumptes judicials que està experimentant este partit judicial. Disposar de les instal·lacions adequades és fonamental per a aconseguir una justícia més àgil i eficaç per als ciutadans".

En este sentit, la consellera ha també ha anunciat que en breu s'iniciaran les obres per a habilitar una UVFI (Unitat de Valoració Forense Integral) i un arxiu de documentació judicial en un baix comercial diàfan de 300 metres quadrats que la Conselleria de Justícia i Interior ha llogat en el carrer Patricio Zammit, a poca distància del lloc principal de la Guàrdia Civil i del propi Palau de Justícia. Comptarà amb una inversió de 314.223 euros. En este cas, la UVFI ocuparà la meitat de l'espai disponible mentre que la resta es destinarà a dues sales d'arxiu.