Suma s'alça amb el premi nacional a la Millor Estratègia Integral en l'àmbit de la gestió de dades

Organitzats pel Club Innovació, es tracta dels premis més prestigiosos d'Espanya en matèria d'administració electrònica

Guardar

Toni Pérez rep el guardó a l'Estratègia Integral
Toni Pérez rep el guardó a l'Estratègia Integral

Suma Gestió Tributària s'ha alçat amb el Premi a la Millor Estratègia Integral per a la Construcció d'un Espai de Dades durant l'últim Congrés Nacional d'Innovació i Servicis Públics (CNIS) celebrat recentment a Madrid.

El president de la Diputació d'Alacant, Toni Pérez, acompanyat pel director de l'organisme, José Antonio Belso, va ser l'encarregat de rebre este guardó. Els XIV Premis a la Innovació Pública, celebrats sota el lema ‘Empoderant el futur: Administracions més Digitals, Intel·ligents, Col·laboratives i Proactives’, estan organitzats pel Club Innovació i es troben entre els més prestigiosos d'Espanya en matèria d'administració electrònica. En total, a esta edició han concorregut més de 170 candidats en les dotze categories proposades.

Amb el títol ‘Gestió Intel·ligent de la Dada en Infraestructures Digitals’, el projecte guanyador presentat per Suma perseguix la creació i posada en pràctica d'un espai de dades intel·ligents formant així un ecosistema capaç de retornar informació clau per a donar solucions personalitzades i eficients de manera proactiva als diversos col·lectius que es relacionen amb l'organisme tributari.

En este sentit, Toni Pérez ha ressaltat “la necessitat de repensar l'administració pública en la utilització de les dades per a anticipar problemes i implementar polítiques que optimitzen recursos i servicis en benefici de la comunitat”. Suma també va ser reconeguda en el segon lloc en el concurs ‘Innovisión’ després de la Delegació del Govern al País Basc i per davant d'altres organismes com l'Agència Nacional d'Avaluació i Acreditació o l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat.

José Antonio Belso ha assenyalat que “és molt positiu el resultat obtingut en una competició orientada a identificar i posar en valor als innovadors públics, complementar la formació en innovació, ajudar a la implantació d'iniciatives de millora i implicar els responsables polítics en projectes innovadors”.

Finalment, Toni Pérez ha apuntat que “els resultats obtinguts en el marc del Congrés CNIS suposen un suport a l'estratègia tecnològica dissenyada per Suma i una mostra del dinamisme de l'organisme de gestió tributària de la Diputació d'Alacant”.

Destacats