Toni Pérez inaugura a Santa Pola la reordenació d'accessos als centres escolars i visita la rehabilitació de Vila Adelaida

El responsable provincial assegura que l'actuació en la zona dels dos instituts "facilita la qualitat de vida dels estudiants, el professorat i personal que presta serveis"

Guardar

Toni Pérez i Loreto Serrano visiten les obres de Santa Pola
Toni Pérez i Loreto Serrano visiten les obres de Santa Pola

El president de la Diputació d'Alacant, Toni Pérez, s'ha desplaçat este migdia a la localitat de Santa Pola per a inaugurar les obres de reordenació i accés als centres escolars del municipi i visitar l'actuació de rehabilitació de les instal·lacions de Vila Adelaida. Totes dues actuacions han sigut finançades per la institució provincial amb una aportació global superior als 700.000 euros.

Acompanyat per l'alcaldessa, Loreto Serrano, membres de la corporació municipal i el diputat per la comarca, Juan de Dios Navarro, el responsable institucional ha recorregut part de l'actuació escomesa en l'àrea escolar que ha consistit en la millora de l'accessibilitat viària de la zona dels instituts de l'IES Cap de l’Aljub i l'IES Santa Pola, localitzats al final de la Ronda Nord.

La intervenció tècnica ha suposat la pavimentació de l'espai, la reordenació del trànsit i la urbanització de la zona, entre altres intervencions, amb l'objectiu de propiciar un trànsit escolar segur i de potenciar l'ús del transport col·lectiu.

Toni Pérez ha ressaltat “la gestió ben feta del govern local de Santa Pola que sap tractar polítiques que beneficien al conjunt de la ciutadania, com la d'esta esplanada, magníficament reordenada, preparada i rehabilitada per a diverses comeses”.

“Esta actuació ha facilitat la qualitat de vida de la gran població d'estudiants d'educació secundària obligatòria, batxillerat i formació professional de Santa Pola, una comunitat que suma uns 2.400 alumnes, més tot el professorat i personal que presta servicis en estes instal·lacions” ha relatat el president, qui ha puntualitzat que esta col·laboració “ha permés millorar la connectivitat i l'accessibilitat de l'entorn”.

Per a concloure, ha recordat que la Diputació “tracta de contribuir a millorar la vida de tots els pobles i ciutats de la província d'Alacant, oferint-los recursos econòmics i assistències tècniques i són les corporacions les que decidixen on invertir eixos diners i quina és l'opció més rendible”.

Esta obra, inclosa en el Pla Planifica, ha comptat amb un pressupost final pròxim als 650.000 euros, dels quals la Diputació ha sufragat 323.319 euros. Així mateix, l'aparcament que s'ha inaugurat té una capacitat per a 131 places d'ús gratuït, a més d'espais reservats per a bicicletes i motocicletes. Este espai s'ha dotat també de zones d'ombra i bancs, àmplies voreres i passos per als vianants per als estudiants dels dos instituts.

S'ha construït, d'altra banda, una segona rotonda al final del carrer de la Mar que ha permés solucionar els embossos de trànsit en les hores punta d'entrada i eixida dels instituts i s'ha obert un carril exclusiu per a autobusos, al qual s'accedix des de la Ronda Nord, que aparca en la dàrsena creada a este efecte i des d'on l'alumnat pot descendir i accedir als seus centres amb total seguretat a través de les zones de pas pintades de blau.

Per part seua, Loreto Serrano ha assegurat que hui “és un dia important per a tots perquè esta obra, finançada tant per la Diputació com per l'Ajuntament de Santa Pola, està destinada fonamentalment a millorar la circulació viària dels dos instituts i la seguretat de l'àrea”.

“Volíem escometre esta actuació i ací està, ja executada, i satisfets amb el resultat, perquè és un nou recurs d'infraestructures que beneficia als estudiants, però, a més, també servix a l'estiu com a zona d'aparcament regularitzada i reglada”, ha detallat l'alcaldessa.

Finalment, ha agraït al president de la institució provincial esta inversió, ja que, tal com ha apuntat, “sense esta aportació econòmica municipis com el nou no podríem dur a terme totes les inversions que estem fent”.

Posteriorment, el president ha visitat les obres de reforma, restauració i rehabilitació de l'edifici i jardins de Vila Adelaida, un centre dedicat al foment de joves talents. L'actuació ha comptat amb una aportació provincial íntegra de 400.000 euros.

Toni Pérez y Loreto Serrano visitan Villa Adelaida
Toni Pérez i Loreto Serrano visiten Vila Adelaida

Vila Adelaida, construïda a principis del segle XX amb una mescla d'estils modernista i indià, és un dels edificis més reconeguts de Santa Pola. L'any 2012, Maribel López Pérez-Ojeda la va donar a l'Ajuntament per a convertir-la en un centre que estimulara el talent de joves en àrees com l'art, la ciència i la literatura.

L'actuació que s'escometrà durant els pròxims mesos, fins a finals d'octubre, contempla diverses fases de treball. D'una banda, s'adequarà el camí d'accés a l'edifici principal i en el volum annex a l'edifici es reformarà la planta per a dotar-la d'un magatzem de manteniment, safareig, lavabo i pati d'ús privat, així com lavabos públics.

En l'edifici principal s'actuarà sobre la planta baixa i la primera amb l'adequació d'una nova entrada principal accessible, la reparació i segellament de fusteries exteriors, l'adequació d'un punt de recepció accessible, la renovació de la il·luminació per tipus LED, i diversos elements de protecció i elements estructurals de seguretat.

També està previst escometre la museografia de les sales de recreació de la vivenda de Maribel López Pérez-Ojeda en les plantes baixa i primera, així com altres treballs per a sales d'exposicions o despatxos.

Destacats