El Consell accelera el nou Centre de Salut de Travalón a Elx: podria estar acabat en 2026

L'actuació compta amb una inversió superior als 7 milions d'euros i permetrà descongestionar el Centre de Salut d'Altabix

Guardar

travalon
travalon
Després d'anys d'espera, retards i promeses, el Consell ha fet el pas definitiu perquè el centre de salut de Travalón a Elx siga una realitat. La Conselleria de Sanitat ha aprovat la licitació d'este projecte que permetrà donar servici a una de les zones amb major creixement poblacional de la ciutat il·licitana. En total, l'actuació compta amb una inversió de més de 7 milions d'euros i les previsions de l'administració autonòmica és que les obres puguen estar finalitzades de cara a l'any 2026.En concret, el projecte es traduïx en unes instal·lacions de més de 2.500 metres quadrats distribuïts en tres plantes. Així, esta nova infraestructura sanitària pretén descongestionar les instal·lacions del centre de salut d'Altabix, que actualment es troba sobresaturat amb més de 47.000 usuaris adscrits.En este sentit, la regidora de Sanitat, Inma Mora, destaca que esta notícia suposa “el desbloqueig d'un projecte molt necessari per a Elx” i, al mateix temps, sosté que “és una mostra del compromís del Consell amb este municipi i la seua aposta per la sanitat pública”.

Un edifici de tres plantes i zones verdes

El document tècnic i els plecs del contracte arrepleguen que el nou centre de Salut de Travalón comptarà amb àmplies consultes mèdiques i d'infermeria, sales d'espera, àrees específiques per a determinades unitats i servicis. A més, el recinte disposarà de zones verdes i enjardinades i terrasses.La planta baixa disposarà d'un nucli central de comunicació des del qual s'accedirà a les diferents àrees de planta, on se situarà l'escala principal i els dos ascensors. Així mateix, este espai albergarà l'àrea d'extraccions i les àrees pediàtriques d'odontologia preventiva i pediatria, així com la zona de treball social. Per part seua, la Unitat de Conductes Addictives tindrà un accés independent des del carrer.Al seu torn, l'estructuració interna del nou edifici planteja que la primera planta aculla les consultes de Medicina de Família i de Rehabilitació, mentres que en la segona se situarà tant l'àrea d'atenció a la dona i maternitat com la zona administrativa. En tots dos casos, estes àrees estaran vinculades a una zona exterior per al descans del personal.

Arxivat a:

Destacats