Els trens ‘low cost’ de OUIGO arriben a Elx al setembre i connecten Madrid des de 9 euros

La companyia francesa obri la venda de bitllets en una primera tanda fins al pròxim 14 de desembre amb fins a quatre trajectes diaris

Guardar

tren ouigo
tren ouigo
El desembarcament de l'alta velocitat a baix cost a Elx està més prop de convertir-se en una realitat. El procés es va accelerar després de la firma del conveni entre l'Ajuntament i l'operadora OUIGO en la passada edició de FITUR 2024 per a l'arribada dels seus trens a la ciutat il·licitana. Encara que en un primer moment les previsions indiquen que este servici de connexió amb Madrid s'introduiria abans d'estiu, finalment serà durant el mes de setembre després que ho haja confirmat la mateixa companyia francesa.En concret, OUIGO ha informat que iniciarà les operacions dijous 5 de setembre amb fins a quatre connexions diàries en el trajecte Madrid-Elx-Múrcia. No obstant això, la venda de bitllets per a la ruta no s'ha fet de pregar i ja està disponible en la seua pàgina web per a poder viatjar a la capital d'Espanya a preus assequibles des de 9 euros. Tots els interessats poden adquirir els seus seients, de moment, fins al pròxim 14 de desembre, últim dia habilitat en esta primera fase habilitada per l'operadora.De fet, la companyia assegura que la posada en marxa definitiva d'esta nova a través del mitjà de transport més sostenible permet “satisfer les necessitats” de molts viatgers, tant aquells que recorren al tren per a desplaçar-se per treball, com per als usuaris ocasionals i d'oci que “ara tindran la possibilitat de desplaçar-se a Madrid o Múrcia des de la ciutat il·licitana en alta velocitat a un preu més econòmic".

Quatre trajectes diaris

L'operador de trens d'alta velocitat OUIGO oferirà dos freqüències d'anada i tornada en la ruta Madrid-Albacete-Elx-Múrcia per a un total de quatre trajectes al dia. Així, els horaris queden distribuïts de la manera següent: a les 8:15h des de Madrid i 13:02h des d'Elx al matí (eixirà de Múrcia a les 12:39h; i 16:15h des de la capital espanyola i 21:02h des de la ciutat il·licitana a la vesprada (partirà de la capital murciana a les 20:39h).En total, l'oferta aconseguix les 14.000 places setmanals amb un preu que oscil·la entre els 9 i els 25 euros i ascendix de manera progressiva segons la connexió, la data i l'anticipació de la compra. El temps de viatge estimat del recorregut serà de 2 hores i 20 minuts fins a Elx, mentres que la seua arribada s'ampliarà fins a les 2 hores i 45 minuts per als viatgers que es desplacen o inicien el seu trajecte des de Múrcia. A més, la ruta inclourà una breu parada a Albacete en el trajecte amb eixida a Madrid.
Destacats