Elx també celebra les festes de Sant Joan: consulta la programació d'activitats

Els actes festers inclouen degustacions gastronòmiques, pirotècnica i la tradicional ‘cremà’ dels monuments foguerils

Guardar

Foguera de Sant Joan a Elx
Foguera de Sant Joan a Elx

L'arribada del mes de juny sempre és un moment especial per al barri del Raval d'Elx. Els seus carrers s'emboliquen en l'atmosfera festera en honor a Sant Joan, i enguany amb un motiu major perquè la Comissió de Festes del Raval celebra el seu 70 aniversari. El plat fort va començar este divendres 21 de juny i s'estendrà fins al dilluns 24 de juny, encara que el passat cap de setmana este popular barri il·licità ja es va submergir en les festes amb els primers actes com la degustació d'una Gran Paella i la tradicional banyaeta’ a través dels carrers del barri.

Sens dubte, es tracta d'un dels actes més multitudinaris i atractius de les Festes de Sant Joan, perquè tots els participants es visten amb vestit de bany i acompanyats per la música de bandes demanen als veïns que llancen aigua des dels balcons amb poals o mànegues. La millor forma per a rebaixar les altes temperatures d'esta època de l'any. No obstant això, extensa programació també inclou actuacions musicals, pirotècnica, concursos i un gran ambient amb música i barra amb preus populars en el solar annex a l'Església de Sant Joan Baptista que culminarà amb la cremà dels monuments.

Banyaeta als carrers del barri del Raval (Fotografia cedida per la Comissió de Festes)
Banyaeta als carrers del barri del Raval (Fotografia cedida per la Comissió de Festes)


Programació dels dies grans

Després d'una primera presa de contacte amb l'atmosfera festera el passat cap de setmana, les Festes de Sant Joan recuperen el seu màxim amb quatre dies en què el barri del Raval s'endinsa de manera definitiva en un dels esdeveniments més populars amb una variada programació per a tots els públics i gustos.

En este sentit, en la nit d'este divendres 21 es va pronunciar el Pregó a les 20:45h i va continuar amb el ‘Gran Sopar del Cabasset’ a partir de les 22h i l'actuació de Pablo Romero a les 23.30 hores. Així i tot, la festa torna el dissabte 22 amb l'obertura del recinte fester, al costat d'església de Sant Joan Baptista, a partir de les 21 hores amb barra de menjar i beguda a preus populars. Els espectacles tornaran a ser protagonistes amb una nova actuació, en este cas de Josan i Marian a les 23.30 hores, i per als més llépols la Comissió de Festes ha preparat una apetible gran xocolatada gratuïta a la 1 de la matinada.

El diumenge 23 iniciarà a primera hora del matí amb la Despertà a partir de les 9.30 hores amb música en els diferents carrers del barri, mentres que el pàrquing Hort del Monjo acollirà un vibrant joc pirotècnic des de les 14 hores. Sens dubte, una de les activitats imprescindibles per als amants de la pólvora i el baluern dels petards. I per als quals es van quedar amb ganes de xocolate el dia anterior, a les 18 hores es podrà degustar un pastís gegant de 10 metres per a afrontar amb energia la processó en honor a Sant Joan a les 21 hores.

Cremà i comiat

La nit del dilluns 24 de juny les grans protagonistes seran les fogueres. Les Festes de Sant Joan, que este 2024 celebren la creació de la Comissió de Festes del Raval l'any 1954, culminaran amb la ‘cremà’ de tots dos monuments, tant l'infantil, a les 23.30 hores, com l'adult, a la mitjanit. Després que el foc consumisca en cendres la sàtira i la crítica social exposada en el disseny de les fogueres, el cos de bombers banyarà en aigua a tots els assistents per a acomiadar una nova edició d'estes festes populars.

Arxivat a:

Destacats