Romeria de 'Nuestra Señora del Rocío' d'Elx 2024: tots els detalls

Consulta tota la programació d'una festivitat il·licitana que enguany presenta com a novetat l'abillament de pastora de la Verge i l'habitual servici especial d'autobús

Guardar

virgen del rocio elche
virgen del rocio elche
Elx es prepara per a un dels esdeveniments tradicionals més importants del calendari festiu de la ciutat il·licitana: la Romeria de 'Nuestra Señora del Rocío'. La Casa d'Andalusia i l'Ajuntament tornen a bastir ponts per a dur a terme la XXXIII edició d'esta solemne celebració que es prolongarà amb un ampli programa replet d'activitats entre el dissabte 25 de maig i el diumenge 2 de juny.El Pregó en la Parròquia del Sagrat Cor de Jesús a les 20:45h, a càrrec del pitero de la romeria des de fa 35 anys, Jonatan Sandoval Alarcón, donarà inici als actes commemoratius. El dilluns 26, dimarts 27 i dimecres 28 serà el torn del tradicional tridu a la Verge en la mateixa església a partir de les 19 hores. Enguany la romeria serà, si cap, més especial, perquè com a novetat respecte a edicions anteriors, la Verge vestirà abillaments típics d'una pastora, un esdeveniment que tan sols es repetix cada set anys.Este 2024, María Jesús Costa, sòcia de la Casa d'Andalusia d'Elx, ha sigut la persona encarregada de crear el quadre que il·lustra l'agenda d'actes. Una peça artística on la mateixa Costa explica que ha volgut homenatjar la figura del rociero il·licità amb figures representatives de la ciutat amb la tècnica d'aquarel·la.

Programació de la Romeria

Així, la romeria des de la parròquia cap al pantà començarà el divendres 31 a les 16.30 hores després de la presentació prèvia dels simpecados, la litúrgia i benedicció a tots els pelegrins. Una vegada en el pantà, entorn de la mitjanit (00.00 hores), els pelegrins realitzaran el cant de la salve Rociera davant la Blanca Paloma.El dissabte 1 de juny tornen els actes amb el Rosari de l'Aurora a les 6 hores del matí al costat d'un passeig de cavalls pel recinte. Serà ja a la vesprada, a les 20 hores quan es duga a terme la missa rociera cantada pel cor Gramaseca, mentres que a les 21 hores es realitzarà un homenatge amb el grup Ressons d'Andalusia i la jornada culminarà amb l'actuació en directe del Grup Candela.Els esdeveniments seran un aperitiu per al colofó final en una nit en la qual s'allargarà l'hora d'anar-se a dormir. El diumenge 2 de juny, de matinada, es produirà el tradicional salt a la reixa i, al mateix temps, la processó a partir de la 1 del matí visitant els simpecados de les diferents penyes rocieras. Serà a partir de les 17 hores quan es procedirà al retorn a la parròquia del Sagrat Cor de Jesús , i a les 22h conclouran tots els actes amb l'entrada de la Blanca Paloma en el temple.

Servici especial d'autobús

Tant l'organització com l'Ajuntament informen que, una vegada més, la romeria comptarà amb un servici especial d'autobús urbà per a desplaçar a totes les persones interessades a acudir als actes del pantà. D'esta manera, entre les 18 hores del dissabte 1 i les 4h de la matinada del diumenge 2 de juny un autobús connectarà a través d'un trajecte directe Caritas amb la zona destinada a la celebració en els voltants del pantà.A més, el divendres 31 de maig a les 15 hores es durà a terme l'eixida de diferents autobusos des del pantà per a traslladar a l'esglèsia de Sagrat Cor de Jesús a les persones que pernocten en el pantà.

Arxivat a:

Destacats