Este és el calendari escolar del pròxim curs a Alacant

La Conselleria d'Educació avança el final del curs 2024-2025 per a “que no coincidisca amb les Fogueres i les festes de Sant Joan” i establix els períodes de vacances

Guardar

L'aula d'un col·legi
L'aula d'un col·legi

El calendari escolar de la Comunitat Valenciana per al curs 2024-2025 ja té dates d'inici i final. Mentres l'alumnat dels centres afronta els seus últims dies abans de les anhelades vacances d'estiu, la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació revela el període en el qual les motxilles, els quaderns i els llibres tornaran a les aules de cara al pròxim curs escolar. Així, l'inici a Alacant i el conjunt de la Comunitat Valenciana s'ha establit per al 9 de setembre, mentres que finalitzarà el 18 de juny de 2025. D'esta manera, el curs tindrà 179 dies lectius, en lloc dels 180 de l'actual.

La Direcció General de Centres Docents ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana la resolució que marca el calendari del nou curs escolar, amb festius i períodes de vacances escolars inclosos. Com a novetat, en esta ocasió s'ha avançat el final de curs perquè no coincidisca amb la celebració de les Fogueres i, al mateix temps, evitar la calor. La mateixa Conselleria subratlla en un comunicat que el calendari s'ha elaborat tenint en compte les opinions de sindicats i famílies.

Inici de les classes a Alacant el pròxim curs escolar

En els centres educatius de la Comunitat Valenciana, Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat aniran a classe del 9 de setembre de 2024 al 18 de juny de 2025. D'altra banda, els programes formatius de qualificació bàsica i FP de segona oportunitat començaran les classes l'11 de setembre de 2024 i finalitzaran el 18 de juny de 2025.

Quant a la Formació de Persones Adultes; Ensenyaments Artístics de Música i Dansa, elementals i professionals; Ensenyaments Professionals d'Arts Plàstiques i Disseny i Ensenyaments Esportius de Règim Especial, l'inici del curs serà el 16 de setembre de 2024 i finalitzarà el 13 de juny de 2025. Finalment, les Escoles Oficials d'Idiomes començaran a impartir les seues classes el 24 de setembre de 2024 i les acabaran el 18 de juny de 2025.

Quins dies seran festius escolars?

Un altre dels punts clau del calendari escolar és fixar els períodes de vacances escolars. D'esta manera, les vacances de Nadal seran del 23 de desembre al 6 de gener, tots dos inclusivament; mentres que les vacances de Pasqua s'han fixat del 17 al 28 d'abril, totes dues dates també inclusivament.

A més, es consideraran dies festius el 9 d'octubre, Dia de la Comunitat Valenciana; 1 de novembre, Festa de Tots els Sants; 6 de desembre, Dia de la Constitució; 19 de març, Dia de San José i 1 de maig, Dia Internacional dels Treballadors.

La Comunitat Valenciana fixa, així, el calendari escolar per al pròxim curs acadèmic, mancant conéixer els dies festius que marcaran cada municipi. Cal recordar que els ajuntaments podran proposar com no lectius fins a un màxim de tres dies i la Direcció General de Centres Docents podrà autoritzar, per a un centre o una localitat, un calendari escolar diferent de l'establit quan concórreguen circumstàncies excepcionals. En el cas d'Alacant ciutat és molt probable que partix d'estos dies es destinen a la jornada de Santa Faç i les Fogueres.

Arxivat a:

Destacats