Estos són els col·legis més sol·licitats a Alacant

Eduación difon les llistes provisionals d'admesos i el 96,44 % de l'alumnat de 3 anys d'Infantil aconseguix plaça en el centre educatiu sol·licitat en primera o segona opció

Guardar

L'aula d'un col·legi
L'aula d'un col·legi

L'estiu i, per tant, les vacacions escolars, acaba de començar. Així i tot, l'inici del curs acadèmic 2024-2025 està cada vegada més a prop i les famílies ja han arrancat amb els primers tràmits per a la matriculació. En este sentit, la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació ja difós les llistes provisionals d'admissió per a Infantil i Primària corresponents al pròxim curs.

Com a curiositat, a la província d'Alacant el col·legi més demandat ha sigut el CEIP La Condomina, situat entre Platja de Sant Joan i el PAU 5. Al seu torn, altres centres amb un gran nombre de sol·licituds en la capital alacantina han sigut el Santa Teresa-Vistahermosa, María Auxiliadora, CEIP Costa Blanca, CEIP Sant Blas i el Do Bosco-Salesianos. D'altra banda, a Elx els col·legis més demandats han sigut Sant Rafael-Salesianos i el Ferrández Cruz.

Enguany, el procés d'admissió ha introduït la novetat del districte únic, permetent als pares i mares sol·licitar el centre educatiu que desitgen per als seus fills independentment del seu lloc de residència. A més, s'ha donat prioritat a les rendes més baixes, duplicant la puntuació, i a les persones vulnerables que reben la renda valenciana d'inclusió, entre altres mesures. La primera conclusió amb la implantació del districte únic és que el 96,44% dels xiquets i xiquetes de 3 anys ha aconseguit plaça en el centre educatiu que van triar com a primera o segona opció.

Per províncies, el 96,20% dels xiquets de 3 anys a Alacant va obtindre plaça en el centre educatiu sol·licitat en primera o segona opció, el 96,17% a la província de València i el 98,69% a Castelló. A més, el 98,5% dels alumnes de 1r d'Infantil ha aconseguit plaça en algun dels centres sol·licitats durant el procés d'admissió.

En total, 28.713 xiquets i xiquetes començaran la seua etapa escolar en 1r d'Infantil en el curs 24/25, sumant-se als 6.639 alumnes que este curs han iniciat en aules de 2 anys i passaran automàticament a les classes de 3 anys. Per províncies, a València seran 15.092 nous alumnes, més 2.725 que passen directament d'aules de 2 anys; a Alacant, 10.666 nous alumnes, més 2.740 que passen directament d'aules de 2 anys; i a Castelló, 2.955 nous alumnes, més 1.174 que s'incorporen directament de les aules de 2 anys.

Al·legacions i matrícula

Després de la publicació de les llistes provisionals, les famílies podran presentar al·legacions de l'1 al 3 de juliol per a Infantil i Primària. El 15 de juliol es podran consultar les llistes definitives. D'esta manera, les famílies hauran de realitzar la matrícula de manera telemàtica en adminova.gva.es del 15 al 19 de juliol, mentres que aquells que preferisquen fer-ho de manera presencial podran fer-ho del 15 al 23 de juliol.

Arxivat a:

Destacats