El TRAM establix un servei especial ininterromput durant les Fogueres 2024

Els tramvies circularan durant les 24 hores del dia per a facilitar els desplaçaments al llarg de les festes majors d'Alacant fins a la ‘Nit de la Cremà’

Guardar

Tram Alacant
Tram Alacant

Alacant s'endinsa en la setmana gran les Fogueres 2024. Set jornades que arranquen este dilluns amb la ‘A dalt al Foc’ en les quals la ciutat es transforma amb una atmosfera i ambient fester únic. Eixa essència atrau cada any a multitud de visitants —més de dos milions en 2023— per a gaudir dels monuments foguerils, les mascletàs, la música i els actes festius. Enguany s'espera que tornen a superar-se tots els rècords d'assistència, per la qual cosa el dispositiu de transport es convertix en indispensable.

És per això que el TRAM d’Alacant tornarà a reforçar el servei ininterromput al llarg de les Fogueres de 2024, però en esta ocasió un 20% més respecte a l'any anterior. Després de prolongar l'horari nocturn durant l'Entrada de Bandes (8 de juny) i la Desfilada del Ninot (15 de juny), a partir del pròxim dijous 20 s'establixen cinc dies de servei durant les 24 hores en les línies L1 (Benidorm), L2 (Sant Vicent), L3 (El Campello) i L4 (Platja de Sant Joan). Esta iniciativa es durà a terme fins a la matinada del dimarts 25.

Així ho ha avançat el president de la Generalitat, Carlos Mazón, amb l'objectiu de “millorar la mobilitat dels alacantins, alacantines i visitants” durant estes dates tan assenyalades en la capital alacantina en les quals, de nou, les previsions indiquen una afluència massiva. Al seu torn, el cap del Consell ha recalcat que Ferrocarrils de la Generalitat posarà en marxa un desplegament “com mai abans l'havia fet” per a enfortir un desplaçament “eficient i de qualitat” en transport públic al llarg d'estes jornades festives.

Servei especial Fogueres 2024

Este augment del servei del TRAM durant les Fogueres 2024 es traduïx en 120 hores ininterrompudes, 600 servei especials i al voltant de 2.000 circulacions ordinàries de tramvia. A més, tal com ha avançat FGV, enguany com a novetat el servei s'ampliarà també a tota la nit del 20 de juny. D'esta manera, el desplegament es prolongarà durant cinc dies de manera ininterrompuda fins a la matinada del 24 al 25 de juny, una vegada finalitzada la tradicional ‘Cremà’ dels monuments.

Els servicis especials del TRAM en Fogueres, que suposen un reforç als horaris ordinaris que continuaran funcionant amb normalitat, s'oferiran en les línies L1, amb tres eixides des d'Alacant a les 23.31, 01:11 i 02:51 i altres tres des de Benidorm a les 01:13, 02:53 i 04:20 hores; L2, amb freqüència de pas de 15 minuts, L3 i L4, en tots dos casos amb freqüències de 20 minuts. Així mateix, per a augmentar la capacitat, els tramvies circularan en la majoria dels casos en doble composició i, d'altra banda, la Línia 1 que unix Estels i Benidorm realitzarà també parada de manera excepcional en Mutxavista i Costa Blanca.

D'altra banda, igual que ha ocorregut en edicions anteriors, FGV en coordinació amb els serveis municipals de seguretat tancarà la parada d'Estels. Este tancament puntual s'estendrà del 18 al 24 de juny entre les 13:30h i les 14:20 hores, amb motiu del concurs oficial de mascletàs que duia a terme al costat del monument que presidix la plaça. Així, durant este tram horari l'estació de Mercat serà l'última del trajecte.

Reforç de personal i servei durant els focs

La posada en marxa d'este servei que Mazón qualifica "d'històric” suposa, al mateix temps, el reforç de la plantilla amb 12 maquinistes, 22 agents d'estació i 6 interventors que s'uniran a l'increment de personal de neteja i de seguretat. De fet, els 40 vigilants de seguretat que presten el servei ordinari en el TRAM estaran acompanyats durant estes cinc jornades per 150 agents més.

En total, els tramvies oferiran més de 800.000 places per a facilitar els desplaçaments en l'àrea metropolitana d'Alacant. Les unitats de TRAM recorreran 40.748 quilòmetres i segons estimacions de FGV, els servei ordinaris i especials programats evitaran la mobilització d'al voltant de 250.000 vehicles privats. En este sentit, també es preveu reduir l'emissió de 563 tones de diòxid de carboni a l'atmosfera i permetrà un estalvi estimat de 243.375 litres de gasoil o gasolina.

Finalment, Ferrocarrils de la Generalitat també oferirà un servei especial per a facilitar als passatgers l'assistència en transport públic als Focs. D'esta manera, el TRAM prolongarà el seu horari nocturn amb diverses eixides addicionals entre el 25 i el 29 de juny, durant l'espectacle pirotècnic de llum i color que tindrà lloc cada nit a les 00 hores a la platja del Cocó.

Destacats