Detenen a dos joves acusats d'una vintena de robatoris en cotxes i domicilis a Benidorm i L'Albir

L'operació conjunta de Guàrdia Civil i Policia Nacional ha permés relacionar els fets ocorreguts en l'últim mes, així com la sostracció d'un turisme a final de 2023

Guardar

policia-guardia civil
policia-guardia civil
La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han detingut a dos homes com a presumptes autors d'una vintena de robatoris en vehicles i domicilis a Benidorm i L'Albir. L'actuació dels agents pel robatori a l'interior d'un vehicle, ocorregut en una zona residencial d'habitatges unifamiliars de Benidorm, va servir com a fil conductor per a unir dos investigacions paral·leles, segons han indicat tots dos cossos en sengles comunicats.Una vegada coneguda la identitat dels arrestats, de 20 i 24 anys, els agents van iniciar les seues perquisicions acarant totes les càmeres de seguretat dels llocs dels fets que es trobaven en fases avançades de la investigació. El minuciós estudi de les imatges va permetre al Grup III de la Policia Judicial de la Comissaria de Benidorm relacionar fins a deu robatoris a l'interior de vehicles en l'últim mes, així com en quatre domicilis, on els assaltants van saltar el mur dels habitatges i van robar un patinet elèctric i una bici.Així mateix, durant el tràmit de les diligències, els agents encarregats del cas van tindre coneixement d'un altre fet aïllat que aparentment no guardava relació amb el cas. Es tractava de la troballa, en la mateixa zona dels fets, d'un vehicle sostret a la fi de 2023 a Benidorm i que havia sigut traslladat al depòsit municipal. No obstant això, un dels arrestats portava entre les seues pertinences una clau de la mateixa marca i model, per la qual cosa els agents es van desplaçar i van comprovar que es tractava de la clau del turisme sostret.

Investigacions paral·leles

A més, en el maleter del vehicle van trobar efectes que suposadament implicaven els detinguts en més fets i constituïen nous indicis probatoris. Els agents van trobar una bicicleta elèctrica i una jaqueta groga que els agents van recordar haver vist en diversos vídeos de robatoris analitzats.Donats els indicis trobats, la Policia Nacional i la Benmereixent van creuar les seues investigacions seguint els informes duts a terme pel lloc de la Guàrdia Civil d'Altea i van constatar que es trobaven davant els mateixos autors. Els investigadors van descobrir que la bicicleta elèctrica trobada en el maleter del vehicle robat havia sigut sostreta d'un dels domicilis immersos en la investigació de la Guàrdia Civil, igual que la jaqueta groga.A més, els arrestats portaven en les seues pertinences objectes que havien sigut ja denunciats com robats de l'interior d'un vehicle. D'esta manera la col·laboració entre tots dos cossos va permetre relacionar-los amb més crims en la zona de l'Albir. Així, als arrestats se'ls atribuïxen 15 robatoris a l'interior de vehicles, quatre en domicilis i una sostracció de cotxe. Les “proves contundents” van ser suficients perquè després de la posada a disposició judicial d'estos dos joves algerians de 20 i 24 anys es decretara l'ingrés a la presó provisional per a tots dos.
Destacats