Emergències recomana limitar les activitats a l'aire lliure a Alacant per l'incendi de Xixona

Els bombers continuen treballant amb retroexcavadores i buldòzers per a extingir les flames de l'abocador Pedra Negra d'este municipi d'Alacant

Guardar

Dos bombers treballen en les labors de coordinació per a l'extinció de l'incendi de Xixona
Dos bombers treballen en les labors de coordinació per a l'extinció de l'incendi de Xixona

La ciutat d'Alacant s'ha alçat este dimarts 9 de juliol entre la boira matinal habitual i una forta olor a fum. Molts veïns de diferents zones de la capital alacantina han reportat este situació que en un primer moment no s'identificava el seu origen. No obstant això, a mitjan matí la Conselleria de Medi ambient ha anunciat que es tractava de l'olor de la combustió de l'incendi que des del passat cap de setmana calcina part de l'abocador Pedra Negra de Xixona.

El núvol de fum s'ha desplaçat fins a les zones pròximes mentre els bombers continuen amb les labors d'extinció. És per això que la pròpia Conselleria ha emés unes recomanacions a través de les xarxes socials d'Emergències 112 de la Generalitat.

En concret, ha aconsellat evitar l'estada perllongada en el carrer i reduir les activitats esportives a l'aire lliure, especialment de la població més sensible i amb problemes respiratoris. També ha recomanat utilitzar la protecció adequada per als treballs que hagen de ser realitzats a l'aire lliure. A més, en la neteja de terrasses i balconades ha recomanat utilitzar millor l'aspiradora que la granera per a evitar la suspensió de substàncies.

Treballs d'extinció

Més enllà de les conseqüències del núvol de fum, els efectius del Consorci Provincial de Bombers d'Alacant continuen treballant en l'extinció de l'incendi que es va declarar el diumenge a la vesprada en l'abocador de Xixona. El foc es va iniciar en la CV-800, en la planta Pedra Negra, sobre les 16 hores, i ahir dilluns, a les 18:42 hores, es va donar per estabilitzat, estat en el qual continua en l'actualitat.

Durant el matí d'este dimarts, els bombers continuen amb les labors d'extinció en la zona a través del treball de les retroexcavadoras i buldòzers, segons ha indicat el Consorci en un comunicat. Al seu torn, a estes tres màquines que ja treballaven en la zona, este matí s'han afegit una altra retroexcavadora, un altre buldòzer i dos camions de pedrera.

Els bombers han explicat que este dimarts encara no es preveu que puguen donar per controlat l'incendi, per la qual cosa les recomanacions emeses per Emergències continuaran vigents durant les pròximes hores, especialment en les localitat i zones rurals més properes a l'epicente de l'incendi en el cor de la província d'Alacant.

Destacats