L'incendi de Tàrbena continua actiu després d'una nit complicada

Els equips d'extinció continuen treballant a controlar el foc després que les previsions d'humitat no hagen descendit l'esperat, apunten des de Generalitat

Guardar

incendio tàrbena
incendio tàrbena

Ha sigut un cap de setmana negre quant al comunicat d'incendis forestals a la província d'Alacant. Si el dissabte es va declarar un gran foc en el Montgó, entre Xàbia i Gata, el diumenge els bombers es van haver de mobilitzar també a la Serra del Ferrer, en este cas entre les poblacions de Tàrbena i Xaló. L'incendi de Xàbia va ser estabilitzat a primera hora del matí del diumenge, però el de Tàrbena contínua actiu este dilluns després d'una llarga nit que des del Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat Valenciana qualifiquen de "complexa" per als equips d'extinció. A pesar que tant Pilar Bernabé, delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, com la consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, informaven última hora del diumenge que les condicions meteorològiques de la nit eren "encoratjadores, propícies i favorables" per a l'extinció, finalment la humitat no ha descendit als valors esperats en un primer moment. Així ho ha confirmat el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Javier Montero: "les previsions climatològiques no s'han complit i, per tant, ha sigut una nit de poc avanç". Segons recalquen des del Centre de Coordinació d'Emergències, la prioritat era la seguretat del personal mobilitzat per a evitar situacions perilloses. Si bé inicialment es calculaven en unes 800 les hectàrees arrasades, la xifra s'ha fixat, fins al moment, en al voltant de 570, segons s'ha pogut comprovar en els vols de reconeixement. A més, després d'una primera evacuació d'unes 180 persones de zones residencials disseminades, no hi ha constància que s'hagen produït nous desallotjaments durant la nit. Per este motiu, Creu Roja va establir un alberg a la Casa de Cultura per a atendre les persones afectades en la població de Tàrbena.

Ràpida propagació

Segons l'última informació proporcionada pel 112 CV, hi ha sis mitjans aeris treballant sobre la Serra Ferrer, dotze dotacions del Consorci Provincial d'Alacant, deu unitats dels Bombers Forestals de la Generalitat Valenciana, dos coordinadors forestals, diferents equips de la Unitat Militar d'Emergències (UME) i la incorporació de tres helitransportadores, una d'elles de la brigada de Múrcia.

Des del Lloc de Comandament Avançat, la consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, va assenyalar en la vesprada ahir que el foc "corre com un polvorí" per les altes temperatures i l'orografia de difícil accés per l'alta quantitat de massa forestal. En esta línia, el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Javier Montero, ha detallat que ha romàs durant tota la nit una flama activa en zones principalment no accessibles i ha agraït tot el treball realitzat pels efectius desplegats.

Arxivat a:

Destacats