L'acord entre Ajuntament i Bombers garantix una cremà amb normalitat

L'alcalde Luis Barcala anuncia la negociació d'un nou sistema de gratificacions i el compromís per a accelerar la implantació de la carrera professional

Guardar

Bomberos durante la Nit de la Cremà de Alicante
Bomberos durante la Nit de la Cremà de Alicante

Tot el dispositiu especial de seguretat actuarà finalment durant la Nit de la Cremà a Alacant. En el temps de descompte i amb els monuments a punt de ser consumits per les cendres, però tant l'Ajuntament com el cos de Bombers han aconseguit un acord durant el matí d'este dissabte 22 de juny per a garantir la celebració de la Nit de Sant Joan del dilluns 24 amb normalitat i tot el personal.

Este anunci arriba després de diverses setmanes en les quals la Plataforma de Treballadors d'este dispositiu especial de Fogueres es plantara davant el consistori reivindicant un augment de les gratificacions per serveis extraordinaris; també perquè s'acceleraren els tràmits d'implantació de la demandada carrera professional per al conjunt dels treballadors municipals. El silenci administratiu i els desacords han portat l'amenaça fins a l'extrem que s'haja arribat a una solució parcial en plena celebració de les festes.

De fet, el compliment dels horaris establits per a la crema dels monuments estava en dubte després que fins a cent bombers es negaren a participar en la cremà. Una situació que generava certa incertesa entre els col·lectius festers davant la possibilitat que les Fogueres no es consumiren en el foc al llarg de la matinada o que l'extinció de les flames s'allargara durant hores. Un extrem que des de l'Ajuntament sempre han desmentit malgrat la complexitat de la situació.

Cremà de la Foguera Oficial d'Alacant 2023
Cremà de la Foguera Oficial d'Alacant 2023

L'acord s'ha produït després d'una reunió en la qual el propi alcalde Luis Barcala ha transmés el seu compromís per a atander les peticions dels Bombers. Así, una vegada passada la ressaca de les festes, ambdues parts s'han emplaçat a un primer acostament dimarts 26 de juny per a obrir un període de negociacions amb l'objectiu d'engegar un sistema de gratificacions que complisca amb les expectatives dels treballadors. En este sentit, l'acord garantix una Nit de la Cremà amb tot el personal disponible.

Eixa primera reunió de cara a la pròxima edició de les Fogueres inclou tant al cos del Servei de Prevenció d'Incendis i Salvament (Speis) com a la Policia Local. D'esta forma, l'alcalde ha transmés en un comunicat després de la trobada que "l'intenció és fixar un sistema que no deixe marge a este tipus de malestar o conflicte previ a les Fogueres" i ha assenyalat que s'ha compromés "personalment" al costat del cap de Bombers de fer un seguiment d'eixes negociacions.

De la mateixa manera, la implantació de la carrera professional ha sigut altre dels punts tractats per a assegurar una correcta celebració de la cremà este dilluns 24. Así, l'alcalde també ha destaca la seua voluntat d'estudiar opcions per a avançar el calendari prestablecido per l'Ajuntament i analitzar les possibilitat pressupostàries per a la seua posada en macha definitiva al llarg dels pròxims anys.

Arxivat a:

Destacats