Així serà la renovació de les piscines del Monte Tossal: nous vestuaris, dutxes i lavabos

Els treballs en el complex esportiu també preveuen un nou accés directe a la piscina d'estiu

Guardar

Futurs vestuaris en les piscines del Tossal
Futurs vestuaris en les piscines del Tossal

Les piscines municipals del Monte Tossal tindran un aspecte renovat i un major equipament. Així ho ha avançat l'Ajuntament d'Alacant després que la Mesa de Contractació hi haja preadjudicat les obres d'este projecte de rehabilitació i reordenació de l'espai. L'actuació té com a objectiu que el conjunt intern de la infraestructura aquàtica siga més funcional, així com el seu recondicionament conservant l'estructura actual del complex esportiu.

Esta reforma, que tindrà un pressupost de 908.000 euros i un termini d'execució de dos mesos, és una altra de les arestes del Pla de Modernització d'Instal·lacions Esportives d'Alacant, amb diferents projectes ja executats, en marxa o programats dins de la fulla del ruta del consistori. En este sentit, a la Ciutat Esportiva d'Alacant ja s'ha dut a terme la modernització del pavelló Pitiu Rochel —recentment inaugurat—, s'està escometent la renovació de tot el seu entorn, així com la reforma integral de l'Estadi d'Atletisme “Joaquín Villar”.

Al seu torn, també està projectada la remodelació del pavelló Rafael Pastor amb una nova disposició interior. En esta línia, el regidor d'Esports, Toni Gallego, ha ressaltat “l'esforç en la renovació d'instal·lacions esportives en tota la ciutat amb una forta inversió que supera els 21 milions d'euros". Al mateix temps, ha assenyalat que estes obres de modernització de les instal·lacions de les piscines del Mont Tossal suposaran una "millora considerable" de la qualitat dels servicis que es presten.

Majors equipaments i accessibilitat

Així, el projecte contempla una nova distribució de vestuaris de les piscines d'hivern cobertes amb la instal·lació de cinc vestuaris, cabines adaptades, lavabos i dutxes que donen servici directe a les piscines, quart de neteja, magatzem i sala per a monitor. D'altra banda, es generarà un nou accés directe a la piscina d'estiu des de la zona de recepció de la planta baixa amb control d'accés al públic i es reubicarà la zona d'infermeria.

Així mateix, es redistribuiran els lavabos exteriors de la piscina olímpica exterior amb la incorporació de dos lavabos adaptats per al públic general i altres dos per a monitors. També s'instal·laran noves zones de vestuari per a la piscina d'estiu en un dels mòduls de magatzem exterior amb dotació de huit cabines adaptades. Finalment, es durà a terme una intervenció sobre l'escala de caragol exterior que connecta els vestuaris de la primera planta amb la piscina exterior per a fer-la funcional i accessible.

Destacats