Així va viure Alacant la Nit de la Cremà de les Fogueres 2024

Els 188 monuments van cremar en una nit màgica sense incidents en la qual el foc i la pirotècnica va il·luminar el cel de la ciutat per a acomiadar les festes

Guardar

Cremà en la plaza del Ayuntamiento
Cremà en la plaza del Ayuntamiento

Una cremà lenta, neta i sense incidents. Així va ser la manera en la qual la Foguera Oficial d'Alacant d'este any 2024 va passar a formar part de la història de la festa transformant-se en cendra. Després de l'espectacular Palmera des del mont Benacantil que va il·luminar tota la ciutat, la traca encesa per la Bellea del Foc i les seues Dames d'Honor va convertir la plaça de l'Ajuntament en l'escenari d'un gran espectacle de foc i pirotècnia. Eixe va ser el moment en el qual el monument ‘Llegendes Alacantines’ va prendre per la seua part central.

Les flames des del cor de la Foguera, en les quals Pedro Espadero havia situat uns cavalls de pa d'or, van guanyar intensitat mentres la rematada acompanyava a la proposta escènica amb una garlanda de plata col·locada en la part superior pel mestre Pedro Luis Sirvent que en cremar simulava l'efecte d'una cortina de foc. Tal com havia pronosticat l'artista, la cremà es va produir de manera lenta i neta, sense excessiu fum negre gràcies a la poca presència de suro blanc en el seu conjunt i la predominança de la fusta amb més de dos tones de pi de Suècia en la seua estructura.

Efecto de cortina de fuego en la Hoguera Oficial
Efecte de cortina de foc en la Foguera Oficial
Cremà de la Hoguera Oficial 2024
Cremà de la Foguera Oficial 2024

El monument Oficial va ser la primera Foguera Adulta a cremar poc després de la mitjanit, mentres que Doctor Bergez Carolines es va allargar fins a les 5.15 hores. Una cremà en la qual com cada any, es mesclen les llàgrimes i l'alegria en cada racó de la ciutat amb la mirada posada ja en l'edició de 2025 després de cinc intenses jornades. En total, van cremar 188 monuments, entre adults i infantils La cremà de les 188 fogueres adultes i infantils, a més de les portalades de les barraques, amb una àmplia participació en la tradicional ‘banyà’ per a acomiadar les festes.

Més de 200 bombers, repartits en 40 equips van treballar durant tota la nit per a controlar i extingir el foc dels monuments, al mateix temps que banyaven a un públic entregat que els cridava el característic ‘Bomber banya'm’. L'Ajuntament destaca en un comunicat el bon ritme desenvolupat, perquè entorn de les 2.30 de la matinada ja havien cremat dos terços de les fogueres, i a les 3:30h un 75%. Això va permetre que els talls de trànsit i el dispositiu de circulació tornaren gradualment a la normalitat abans de les 4h de la matinada.

Arxivat a:

Destacats