Unes Fogueres de rècord: l'ocupació hotelera d'Alacant assolix un 93%

La ciutat acull a més d'un milió i mig de persones durant els dies grans de les festes majors de la capital alacantina amb un ple tècnic en hotels i restaurants

Guardar

Foguera Oficial 2024 en la Plaça de l'Ajuntament
Foguera Oficial 2024 en la Plaça de l'Ajuntament

Les previsions apuntaven al fet que enguany les Fogueres es convertirien en les més visitades, i les xifres han estat fins i tot per sobre de les esperades tant per l'Ajuntament com pels sectors turístics i de restauració. La màgica Nit de la Cremà va ser el colofó perfecte a cinc intenses jornades que han reunit a més d'un milió i mig de persones en els carrers d'Alacant. La ciutat s'ha convertit en un formiguer de visitants que han gaudit de les mascletàs, del component artístic dels monuments i de l'àmplia oferta lúdica i d'oci que caracteritza estes festes en l'inici de l'estiu.

L'afluència massiva de públic s'ha fet notar especialment en el sector hosteler i hoteler. Els allotjaments turístic han fregat el ple amb una ocupació que ha aconseguit un 93 % segons les dades oferides per l'Associació Provincial d'Hotels i Allotjaments Turístics d'Alacant (APHA) i l'Associació Empresarial Hotelera i Turística de la Comunitat Valenciana (Hosbec). En este sentit, la regidora de Festes, Cristina Cutanda, ressalta "l'enorme capacitat de convocatòria de les Fogueres, en les quals s'han tornat a superar els registres històrics d'afluència i ocupació en hotels i restaurants".

Mascletà en la Plaça dels Estels
Mascletà en la Plaça dels Estels

D'esta manera, Cutanda assenyala que la resposta dels alacantins, alacantines i visitants durant els dies grans de les Fogueres “ha superat totes les expectatives” i al·ludix a les xifres oferides pel sector, que certifiquen el “ple tècnic” en allotjaments i apartaments durant el cap de setmana. Al seu torn, l'Associació de Restaurants d'Alacant (LLAURA) també subratlla en el seu balanç que han treballat per damunt de les xifres de 2023. Així, destaquen que la majoria dels restaurants de la ciutat van penjar el cartell de complet i fins i tot molts d'ells tenien les reserves completes des de feia setmanes.

Mig milió de persones diàries als carrers

Que la ciutat d'Alacant s'ha omplit fins a la bandera ha sigut una realitat. La participació en els diferents actes ha sigut massiva. De fet, la Policia Local estima en més de mig milió de persones les que cada dia han abarrotat els carrers de la capital alacantina. “La massiva afluència de públic i la creixent participació en desfilades, mascletàs, barraques, visites a fogueres i altres actes festers confirmen l'encert del programa i el creixent reclam d'estes festes universals”, apunta Cutanda.

Una desfilada en Fogueres
Una desfilada en Fogueres

Unes xifres de rècord que el mateix alcalde Luis Barcala assenyala com a “èxit rotund” després de fer balanç este dimarts amb el sector turístic i hostaler. Així mateix, el primer edil, recorde el gran impacte econòmic en tota la ciutat, que la Federació de Fogueres estima que aconseguixen els 300 milions en els dies forts de les festes.

Per part seua, la regidora de Festes felicita “l'èxit organitzatiu dels diferents actes, ja des de 'l'Inici de la Festa’, l'Entada de Bandes, la Desfilada del Ninot i, per descomptat, el conjunt de cercaviles, desfilades i propostes que han omplit de color, música i ambient fester el centre de la ciutat d'Alacant. De la mateixa manera, Cutanda posa l'accent en el cívic comportament dels centenars de milers de visitants cada dia i l'absència d'incidents destacables. “És necessari ressaltar la gran faena de les forces i cossos de seguretat, així com de Protecció Civil i de l'operatiu de neteja”, postil·la. Alacant s'acomiada de les festes, però ja fixa el seu objectiu a continuar superant-se en les Fogueres de 2025.

Arxivat a:

Destacats