Ajuntament i sindicats inicien la negociació de les gratificacions de Fogueres

Equip de Govern i representants dels treballadors acorden un calendari de treball que contempla la presentació de la proposta sindical per a estos serveis especials durant el mes de juliol

Guardar

Reunión entre el Equipo de Gobierno y los sindicatos
Reunión entre el Equipo de Gobierno y los sindicatos

L'equip de Govern de l'Ajuntament d'Alacant i els sindicats han mantingut este dimecres la primera reunió sobre les gratificacions dels serveis especials de Fogueres. Una trobada que s'ha produït després del compromís de l'alcalde Luis Barcala que va permetre el desbloqueig de la situació el passat dissabte 22 de juny i, per tant, el desenvolupament d'una Nit de la Cremà amb normalitat. L'objectiu és agilitzar els tràmits i que es puga arribar a un acord abans dels Pressupostos Municipals de 2025.

En este sentit, en esta primera trobada s'ha fixat el calendari de la negociació en el qual el primer pas serà rebre una proposta conjunta de tots els sindictos al juliol, per al seu estudi i posterior resposta al setembre per part de l'executiu municipal. El full de ruta fixa l'últim trimestre de l'any com el període en el qual acabar de tancar l'acord entre ambdues parts.

El vicealcalde, Manuel Villar, ha presidit la reunió acompanyat pels regidors de Recursos Humans i Seguretat, Juio Calero, i d'Economia i Hisenda, Toni Gallego. Al seu torn, en la taula de negociación han participat responsables dels cinc sindicats amb representació municipal: SEP, UGT, CC.OO., CSIF i SPPLB.

Tal com ha avançant el consistori en un comunicat, l'equip de Govern facilitarà una fitxa per a ompliar perquè els sindicats aconseguisquen un acord conjunt i establisquen les seues propostes de gratificacions per als serveis tant ordinaris com a extraordinaris. Segons apunten fonts municipals la idea és que es facilite l'estudi de la proposta econòmica i el seu encaix en l'esborrany del pressupost municipal per a 2025.

En esta línia, Manuel Villar ha agraït "la bona predisposició per totes les parts per a agilitzar la negociació i complir amb el calendari acordat amb l'objectiu de poder aconseguir una acord dins del termini i en la forma que permeta traslladar les partides econòmiques necessàries abans de finalitzar l'any a l'esborrany pressupostari del pròxim exercici".

L'equip de Govern ha trasllat als representants sindicals la seua intenció d'establir un nou sistema per a la fixació de les retribucions pels serveis especials en Fogueres i ha recalcat el "compromís personal" de l'alcalde per a fer un seguiment de les negociacions i tindre en compte l'opinió del conjunt de la plantilla municipal.

Destacats