Alacant constituïx 'Ocaña Avanza' i reforça la seua xarxa d'àrees industrials

La quarta EGM de la ciutat s'encarregarà de la gestió, manteniment i modernització de 300.000 metres quadrats de sòl industrial

Guardar

Àrea industrial de la carretera d'Ocaña a Alacant
Àrea industrial de la carretera d'Ocaña a Alacant

L'Ajuntament d'Alacant ha fet un nou pas cap a la constitució definitiva de l'Entitat de Gestió i Modernització (EGM) de l'Àrea Empresarial Ocaña Avanza. La seua constitució, impulsada a la ciutat per a col·laborar amb el consistori en la gestió dels espais industrials, s'emmarca en la Llei de Gestió i Modernització de les Àrees Industrials de la Comunitat Valenciana, i serà la quarta entitat d'este tipus a Alacant, al costat de les ja existents en Las Atalayas, Pla de la Vallonga i Aguamarga.

L'EGM Ocaña Avanza, aprovada de manera provisional per la Junta de Govern, agruparà un total de 39 finques cadastrals que corresponen a 25 propietaris i abasten una superfície de 282.297 metres quadrats. L'àrea, que s'ha convertit en un node industrial, es troba entre la carretera d'Ocaña i l'autovia A-7, en els voltants del Pla de l'Espartar. Així, Alacant busca consolidar el model de col·laboració pública amb la iniciativa privada per a afavorir el desenvolupament del teixit industrial en la capital alacantina.

Full de ruta i objectius

El procés de creació de l'EGM encara ha de superar diverses fites. El primer d'ells serà la ratificació de la seua constitució per part de l'assemblea de propietaris i empreses que integren l'àrea 'Ocaña Avanza'. Una vegada complit este tràmit, es procedirà a la signatura d'un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament d'Alacant i a la seua inscripció en el Registre Autonòmic d'Entitats de Gestió i Modernització d'Àrees Industrials.

Entre les funcions d'esta nova entitat destaquen la col·laboració amb el consistori per a garantir el manteniment, vigilància, neteja i conservació de l'àrea industrial, la millora de serveis bàsics i la posada en marxa d'infraestructures i dotacions que modernitzen l'entorn empresarial. Estes labors tenen com a objectiu, tal com destaquen fonts municipals, posicionar l'àrea com un nucli "competitiu i eficient" per a les empreses.

La regidora d'Ocupació i Foment, Mari Carmen d'Espanya, subratlla la importància de la cooperació públic-privada en esta mena de projectes. "Agraïm la implicació dels propietaris i empresaris per a avançar en la millora i el manteniment dels nostres entorns industrials. Des de l'Agència Local de Desenvolupament continuem treballant de la mà de Fepeval per a configurar noves EGM en altres àrees de la ciutat", afirma.

Adhesió a la Xarxa de Municipis Industrials

Actualment, Alacant compta amb un total d'11 àrees industrials, nou dins del seu terme municipal i dos addicionals: el Port d'Alacant i el Parc Científic de la Universitat d'Alacant. Estes àrees abasten més de sis milions de metres quadrats, alberguen empreses amb una facturació conjunta superior als 2.400 milions d'euros i proporcionen ocupació a aproximadament 15.000 persones, segons dades de l'Ajuntament.

És per això que en paral·lel a la creació de l'EGM Ocaña Avanza, la Junta de Govern de l'Ajuntament d'Alacant ha aprovat l'adhesió de la capital alacantina a la Xarxa de Municipis Industrials de la Comunitat Valenciana. Este organisme, impulsat per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), té com a objectiu coordinar i optimitzar els esforços per a potenciar les àrees industrials en l'àmbit autonòmic.

La Federació de Polígons Industrials de la Comunitat Valenciana (Fepeval), que agrupa 150 àrees industrials amb més de 8.000 empreses, ha recolzat esta adhesió que suposarà “un gran impuls econòmic, industrial i empresarial per a Alacant". Finalment, l'acord contempla la designació de la regidora d'Ocupació i Foment, Mari Carmen d'Espanya, com a representant de l'Ajuntament d'Alacant, juntament amb la cap de servici en l'apartat tècnic.

Destacats