Alacant estrena una nova platja urbana

La platja Sant Gabriel-Benalúa compta amb un nou lloc de socorrisme i disposarà de tots els serveis com la resta d'arenals alacantins

Guardar

Socorrista a la platja de Sant Gabriel
Socorrista a la platja de Sant Gabriel

Este 2024 la platja de Sant Gabriel-Benalúa s'estrena com a platja urbana reconeguda a Alacant. Era una de les reindicaciones dels veïns de la zona, per la qual cosa la capital alacantina suma un nou arenal i ja suma sis en tot el seu terme municipal. De fet, esta platja disposa des d'este dimecres del servei de salvament i socorrisme i, al seu torn, disposarà també de banderes, passarel·les, neteja i lavapiés com la resta de platges urbanes de la ciutat. Així, la instal·lació del nou lloc de socorrisme compta amb una cadira d'albirament i una caseta on guardar el material, inclòs la farmaciola sanitària.

La regidora de Turisme, Ana Poquet, ha destacat que "ja hem engegat el servei de Socorrisme perquè els banyistes puguen gaudir d'un bany tranquil i hem col·locat el masteler per a la bandera que indica a cada moment l'estat del mar". Així mateix, l'edil ha visitat este matí la col·locació de la primera passarel·la, a la qual seguirà una altra més en breu, al mateix temps que ha assenyalat que "en qüestió de dies es podrà realitzar la connexió per a posar en funcionament el lavapiés".

D'esta manera, s'inicia la temporada en totes les platges alacantines amb servei de Salvament i Socorrisme de dilluns a diumenge en horari de 10 a 20 hores. D'altra banda, este 2024 de s'incrementen les hores anuals amb 73.694 hores de servei i 50 socorristes distribuïts en totes les platges (Sant Joan amb dues farmacioles, El Postiguet, Urbanova, Albufereta-Almadrava, la Doggy Beach-Aguamarga i Tabarca). El consistori també apunta en un comunicat l'augment dels mitjans materials en dues unitats fins a disposar de sis motos d'aigua, cinc vehicles d'intervenció ràpida (un automòbil i quatre motos), i complet material sanitari.

Platges accessibles

D'altra banda, ja estan operatives les platges accessibles amb zones de bany adaptat per a persones amb mobilitat reduïda i les àrees lúdic-pedagògiques per a persones amb diversitat funcional en Sant Joan, El Postiguet, Urbanova i Tabarca. El Patronat de Turisme Alacant City&Beach presta este "servei essencial" per a acostar les platges de forma segura a tots els residents i turistes a través de grues per a facilitar el trasllat dels banyistes des de l'arena a la cadira amfíbia per a entrar en l'aigua.

El servei es presta en les platges de Sant Joan, El Postiguet, Urbanova i Tabarca fins al pròxim 15 de setembre amb el següent horari: de dilluns a diumenge de 10 a 18 hores el bany adaptat i de dilluns a dissabte de 10 a 16 hores l'àrea lúdic-pedagògica. En estes quatre platges els usuaris disposen també de zones d'ombra amb passarel·les d'accés d'ample especial de 100 metres quadrats, condícies, dutxes i vestuaris adaptats, así com a places d'aparcament adaptat en les platges de Sant Joan, El Postiguet i Urbanova.

Arxivat a:

Destacats