Alacant executa el pagament de l'expropiació de nou parcel·les més per a l'ampliació de la Via Parc

La Junta de Govern aprova el preu just d'aquests terrenys entre la Via del Ferrocarril i Rabasa per un total de 500.000 euros

Guardar

vía parque alicante
vía parque alicante
Encara que els pressupostos presentats per la Generalitat per a l'exercici 2024 a principis de novembre no inclouen cap partida específica per a l'ampliació de la Via Parc, l'Ajuntament d'Alacant prossegueix amb el seu pla d'actuació. D'aquesta manera, la Junta de Govern ha aprovat aquest dimarts el pagament establit en l'expropiació forçosa de nou parcel·les que abasten uns 107.000 metres quadrats i que transcorren en paral·lel a la carretera d'un únic carril per sentit entre el barri Juan Pablo II (PAU I) i La Torreta (PAU II).El pagament d'eixe preu just, que ascendeix a 503.600 euros del milió que es va activar en la legislatura anterior per al conjunt de les expropiacions en aquest sector, permetrà la cessió del sòl a la Generalitat. L'administració autonòmica és la responsable de l'execució de la prolongació del penúltim tram de la segona circumval·lació urbana més important de la ciutat d'Alacant. Així mateix, en la zona encara quedarien per expropiar altres cinc parcel·les els tràmits de les quals, segons informen des del consistori, ja estan en marxa i la idea de la Regidoria d'Urbanisme és que s'execute entre els mesos de desembre i gener.En els dos últims anys, l'Ajuntament també ha compromés 1,5 milions per al pagament d'expropiacions als carrers Riu Muni, Poeta Pastor i Ossa Major, entre altres, per a poder executar el tram que creua Ciutat d'Assís i La Florida. En aquesta fase de l'ampliació, en el coll de botella format en l'entroncament de la Via Parc amb l'Avinguda d'Oriola, seria necessari l'enderrocament de diverses de les naus existents. La connexió entre aquest tram i el de les parcel·les ara expropiades, que es realitzaria mitjançant la construcció d'un pont, es troba a l'entorn de les vies del tren, el sòl del qual pertany a ADIF.Una vegada el conjunt del sòl es trobe expropiat i cedit a la Generalitat, serà la Conselleria d'Aigua, Medi Ambient, Infraestructures i Territori la que assumisca l'actualització i les modificacions necessàries del projecte, així com el desemborsament per al desenvolupament de les obres. De moment, el Consell no ha establit fons de cara a 2024.

Redistribució del trànsit

En aquest cas, es tracta d'una obra que des de l'Ajuntament qualifiquen de "fonamental" per a unir l'accés sud de la ciutat amb les platges sense necessitat de circular per la façana litoral. D'aquesta manera, permetrà reduir significativament el trànsit pel front marítim en un futur, apunten fonts municipals. També millorarà les comunicacions entre els diferents barris de l'extraradi de la ciutat i la connexió amb els grans vials d'eixida.
Destacats