Alacant posa el focus el mercat britànic per a desestacionalitzar l'oferta turística

L'objectiu és aprofitar la connectivitat aèria per a captar turisme "city break" i vacacional en el major mercat emissor de la ciutat amb una gran acció comercial que preveu més de 300 milions d'impactes

Guardar

barcala y poquet campaña turistica
barcala y poquet campaña turistica
El Patronat de Turisme Alacant City&Beach ha donat a conéixer aquest matí els detalls de la nova campanya de promoció turística de la ciutat, que en aquesta ocasió se centra en el mercat britànic. Coincidint amb el desenvolupament de la Fira World Travel Market, que tindrà lloc del 6 al 8 de novembre a Londres, l'Ajuntament ha llançat aquesta campanya, qualificada "d'ambiciosa" per l'alcalde Luis Barcala, que estarà activa durant tot el mes de novembre en quatre ciutats del Regne Unit a través d'autobusos urbans serigrafiats, mupis publicitaris i xarxes socials. La inversió total es situa al voltant dels 200.000 euros."L'objectiu és desestacionalitzar l'oferta turística d'Alacant", ha assenyalat l'alcalde en la roda de premsa de presentació. De fet, el lema de la campanya, Alacant City, where Summer Never Ends (On l'estiu mai acaba), pretén potenciar el bon clima i la llum d'Alacant durant la major part de l'any com a valor turístic de la ciutat. Al costat del primer edil, també ha estat la regidora de Turisme, Ana Poquet, qui ha destacat que es tracta d'una campanya sense precedents i que "impulsa i reforça el nostre principal mercat emissor per a afermar la nostra oferta al Regne Unit i captar més turisme vacacional aprofitant la connectivitat a través de l'Aeroport Alacant-Elx".Precisament, la campanya estarà centrada en les ciutats de Londres, Manchester, Edimburg i Bristol, ja que disposen d'una connexió directa amb avió amb Alacant. De cara a la tardor-hivern, segons les dades oferides per la regidora de Turisme, l'aeroport alacantí té previst 5.236 vols procedents de 16 ciutats britàniques i més de 100.000 passatgers estimats que "constitueixen la veta de mercat en el qual focalitzem aquesta campanya tardorenca, que també generarà reserves per a la temporada d'estiu", ha afegit Poquet.El mercat britànic representa el 23,36% de les pernoctacions hoteleres a Alacant segons les dades de l'Associació Provincial d'Hotels d'Alacant (APHA) en l'acumulat de l'any, xifra que ha pujat fins al 27,5% el mes de setembre, el que indica el creixent interés del turista britànic per la ciutat. A més, el Patronat de Turisme ha establit paquets vacacionals amb Jet2 i negocia amb altres operadors com EasyJet que l'any que ve tindrà una base en l'aeroport Alacant-Elx.

Ample impacte

La campanya estarà formada per 175 autobusos urbans serigrafiats amb la imatge d'Alacant i el lema Where Summer Never Ends (50 a Londres, Manchester i Edimburg; i 25 en Bristol). A més, s'instal·laran 123 opis digitals, que tindran un component dinàmic jugant amb un comptador que arriba fins als 320 dies de sol de la ciutat. En aquest cas, s'han buscat ubicacions cèntriques per a "un major impacte", situant-se 38 en diferents carrers londinencs (entre l'1 i el 8 de novembre), 50 en les principals línies de metro de la capital britànica (entre el 6 i el 13 novembre) i, finalment, 35 en el centre de Manchester (entre el 13 i el 26 de novembre).campaña turística Reino UnidoEn paral·lel, l'acció es completa amb una campanya específica en xarxes socials que s'estén a altres zones del Regne Unit on també operen vols directes des d'Alacant per a "abastar tot el territori". També una pàgina publicitària en una de les revistes més importants que es distribueix en British Airways. En total, des del Patronat estimen més de tres-cents milions d'impactes d'una acció que l'alcalde Luis Barcala ha subratllat per a finalitzar que "es tracta de la major campanya abordada per aquest Ajuntament per a promocionar i posicionar Alacant en el mercat estranger".
Destacats