L'autobús gratuït de les Fogueres creix un 35% en el nombre de passatgers

L'ús del transport públic amb autobús per a visitar els monuments registra prop de sis mil usuaris més que en 2023

Guardar

Autobús especial de Fogueres
Autobús especial de Fogueres

L'autobús especial per a visitar les Fogueres especials ha tingut un gran acolliment entre alacantins, alacantines i visitants. Este servici gratuït de transport públic va estar disponible entre el divendres 21 i el dilluns 24 de juny. Quatre intenses jornades centrals de les festes del foc abans de la Nit de la Cremà en la qual es van registrar un total de 22.494 usuaris i usuàries. En este sentit, suposa un increment del 35%, amb prop de 6.000 persones més, respecte a un any 2023 en el qual va haver-hi 16.622 passatgers.

El regidor de Mobilitat Urbana, Carlos de Juan, ressalta “el bon servici que ha oferit esta Línia Especial de Fogueres que alacantins i visitants han pogut utilitzar de manera gratuïta per a visitar les deu fogueres que competien en categoria Especial i la Foguera Oficial de l'Ajuntament”. Així mateix, l'edil assenyala que “els autobusos anaven plens perquè la gent ha comprés que l'autobús s'ha convertit en una de les millores opcions per a recórrer la ciutat i les seues fogueres més representatives, deixant el vehicle privat aparcat”.

El dia que va presentar un major nombre d'usuaris va ser el diumenge 23 amb 6.391 viatgers, encara que les xifres d'usuaris han sigut parelles els dies centrals, 22, 23 i 24, rondant els sis mil passatgers diaris. El primer dia d'entrada en servici de l'autobús especial de Fogueres el nombre d'usuaris, encara que important, va anar lleugerament menor superant els 4.000 passatgers. Així doncs, De Juan ha posat de rellevància el grau de conscienciació de l'ús del transport públic aconseguit en comparar les xifres de 2019 amb les d'este 2024. En aquell any van ser 8.788 passatgers, enfront dels 22.494 d'estes Fogueres. Estes dades representen un increment percentual del 156%.

Carlos de Juan ha agraït als alacantins i usuaris que hagen entés la necessitat d'aparcar en estos dies festius el vehicle particular i usar el transport públic amb els beneficis que comporta, reduint la contaminació i el volum de trànsit a la ciutat. “Gràcies a l'esforç realitzat en transport públic, tant amb autobús com amb el TRAM i rodalia, al costat de la possibilitat d'utilitzar els aparcaments dissuasius, la ciutat ha funcionat amb fluïdesa, com a regla general, en estos dies festius” ha assenyalat l'edil.

La línia especial de Fogueres ha prestat servici gratuït entre el divendres 21 i el dilluns 24 de juny, tots dos inclusivament. El recorregut de la línia s'ha dissenyat per a passar cada 15 minuts el més a prop possible de totes les fogueres de categoria especial en horari de 8h a h.

Carlos de Juan també ha ressaltat el bon funcionament de totes les línies nocturnes des de les 23.00 hores del 19 de juny i fins a les 7.00 del 25 de juny. Concretament, la 03N Alacant - Urbanova cada 32-35 minuts. 13N Alacant -Villafranqueza cada 40 minuts. 22N Alacant Platja de Sant Joan cada 25 minuts, així com les del servici interurbà (22N, 23N i 24N) que connecten el centre d'Alacant amb els municipis de l'entorn i el servici de TRAM, també en horari nocturn, que ha permés el desplaçament de tota la comarca sense necessitat d'usar el vehicle privat.x

Destacats