Anys d'espera, promeses incomplides, traves administratives i renyines polítiques incomprensibles. Aix
Tal com ha avançat l'Ajuntament, la licitació ja està en marxa i marca l'inici del procés administratiu i tècnic que ha de desembocar en l'inici de les obres. El finançament, amb un pressupost de més de 7,7 milions d'euros, serà a càrrec de la Generalitat Valenciana, mentres que el consistori ha cedit el sòl i executarà el projecte amb un termini de 22 mesos des del començament dels treballs constructius.
On se situarà el CEE El Somni?
La parcel·la que ocuparà el futur CEE El Somni té una extensió de 10.483 metres quadrats. La construcció d'este nou centre escolar forma part del Pla Edificant de la Generalitat Valenciana, enfocat en la millora d'infraestructures educatives, i estarà dissenyat per a acollir a 106 alumnes i alumnes distribuïts en 12 unitats docents.

El col·legi s'alçarà en el barri de La Torreta (PAU II). En concret, el solar està situat entre avinguda Esportista Isabel Fernández, Ciutat de Matances, Illa de Corfú i carrer Ciutat de Toyooka. Es tracta d'una zona que ha crescut en l'última dècada i que, a més del centre educatiu, sumarà un nou centre de salut, així com el parc urbà —encara paralitzat— a l'esquena de la residència de la tercera edat.
Accessible, adaptat i complet
El CEE El Somni no se situarà sobre un edifici convencional. En este sentit, tindrà una planta quadrada i un gran pati interior central que actuarà com a cor del col·legi. Al voltant d'este espai obert es disposaran les aules i totes les dependències del centre, garantint ventilació i il·luminació natural en totes les estades.

Este disseny circular afavorix l'orientació i el confort dels alumnes, molts dels quals necessiten entorns predictibles i tranquils. En total, es construiran 3.543 metres quadrats de superfície, als quals se sumen 1.960 metres quadrats de zones exteriors útils. Estes inclouran patis, jardins, zones de joc i àrees d'estimulació sensorial.
Per part seua, dins de l'edifici hi haurà espais especialitzats: sales de logopèdia, rehabilitació i estimulació, consultes mèdiques, biblioteca adaptada, infermeria, menjador, cuina, sala d'usos múltiples, sales per a activitats domèstiques, ràdio i televisió, música, despatxos d'atenció psicopedagògica i social, i zones administratives.
Al seu torn, el document tècnic del projecte també preveu la construcció d'una sala per a l'AMPA i àrees per al personal docent i no docent. Tot està pensat per a cobrir les múltiples necessitats de l'alumnat, des de l'educatiu fins a l'emocional i sanitari.