Descobrix els concerts gratuïts d'este estiu a Alacant

La programació de 'Estiu de Músiques' convertirà la plaça de l'Ajuntament en l'escenari de fins a 21 actuacions de música en directe entre juliol i agost

Guardar

Concert simfònic a Alacant
Concert simfònic a Alacant

La música en directe serà una de les grans protagonistes este estiu en la ciutat d'Alacant . En el marc de la programació cultural 'Estiu de Músiques' per als mesos de juliol i agost, les partitures, instruments, melodies i concordes inundaran la plaça de l'Ajuntament amb un total de 21 concerts gratuïts. En concret, es tracta d'un cicle que tindrà lloc de dijous a diumenge amb propostes musicals molt variades que abasten des de les millors bandes simfòniques fins a actuacions de gran folklore i tradició.

La temporada de concerts programats per l'Ajuntament i la Diputació perquè gaudisquen tant alacantins i alacantines com a visitants en les nits d'estiu arranca este diumenge 7 a les 21 hores amb "The Young Ones In Concert", els qui delectaran al públic amb una fusió de pop i jazz. Després d'esta primera actuació, el dijous 11 arriba el torn de la Banda Simfònica Municipal d'Alacant (20.00) mentre que el divendres 12 a les 21 hores la Colla Federal de la Federació de Folklore d'Alacant oferirà un concert imprescindible.

L'Orfeó Alacant i Camtares prendran l'escenari el dissabte 13 a les 21.00 i el diumenge 14 a les 20 hores tancarà el segon cap de setmana amb una nova actuació de la Banda Simfònica Municipal d'Alacant. Així mateix, seran els encarregats d'obrir la tercera finestra de concerts el dijous 18 a la mateixa hora, mentre que l'Orquestra Jove Província Alacant oferirà el seu talent el divendres 19 (21.00) i l'Associació Intercultural Alacant Xina farà el propi amb un espectacle amb els millors d'ambdues cultures el dissabte 20 a les 21 hores.

Un concierto de instrumentos de viento metal en Alicante
Un concert d'instruments de vent metall a Alacant

De nou, la Banda Simfònica Municipal d'Alacant torna a l'escenari per a tancar la setmana el diumenge 21 (21.00) i obrir el dijous 25 (20.00). L'Harmonia Societat Musical d'Alacant ho farà el divendres 26 a les 21 hores i la Fundació Junts per la Vida es presentarà amb la seua innovadora actuació l'el dissabte 27. La Societat Musical "L'Amistat" de Villafranqueza tancarà el mes amb el seu concert simfònic el diumenge 28.

Un agost molt musical

La música seguirà a l'agost des del dijous 1 amb l'espectacle Tradifusió. No obstant això, en esta ocasió no hi haurà concert ni divendres ni diumenge, per la qual cosa l'alborada en honor a la Verge del Remei, patrona d'Alacant, culminarà la primera setmana musical de l'octau mes de l'any. Però no serà l'últim, perquè la Banda Simfònica Municipal d'Alacant tornarà a apoderar-se de l'escenari el dijous 8 a les 19.30 hores i el diumenge 11 a la mateixa hora. Per part seua, l'Agrupació Musical de la SCD Carolines actuarà el divendres 9 a les 21 hores, seguida per la Unió Musical Ciutat d'Assís el dissabte 10 repetint horari.

La Banda Simfònica Municipal d'Alacant s'acomiada de la Plaça de l'Ajuntament amb un últim concert el dijous 15 d'agost a les 19.30 hores, mentres que el divendres 16 a les 21 hores, Peter Giménez and the Free Band oferiran una actuació vibrant amb el seu inconfusible estil. El cicle ‘Estiu en Músiques’ conclourà el diumenge 17 d'agost a les 22 hores amb la participació de la Companyia de Dansa Espanyola i Flamenc José Sorian i el seu espectacle que mescla música tradicional amb balls de flamenc.

Tots els concerts són gratuïts, però requerixen d'una invitació que es pot obtindre a través de la plataforma https://alicantemusica.eventbrite.es. No perdes l'oportunitat de gaudir d'esta rica oferta musical que promet animar les nits d'estiu a Alacant.

Destacats