Els autobusos interurbans convoquen una vaga indefinida a partir del 10 de juny

El comité denuncia que la Direcció General de Transports de la Generalitat seguix sense posar en marxa el pla d'emergències per a mitigar les “deficiències del servici”

Guardar

autobus interubano
autobus interubano
Els treballadors dels autobusos interurbans d’Alacant consumisquen el seu advertiment i convoquen una vaga indefinida a partir del pròxim 10 de juny. L’atur arriba, asseguren des del comité, després de mesos sense rebre cap notificació oficial per part dels responsables de la Conselleria de Transports sobre la resolució del nou pla de servicis; tampoc després de la vaga que ja s’estava duent a terme en els nocturns. “La implantació era imminent el setembre de 2023 i nou mesos després continuem amb el mateix servici precari”, argumenten fonts sindicals.Tal com va avançar este diari, des del sindicat majoritari CGT denuncien que estan “farts d’escoltar sempre la mateixa cantarella” al cap d’un any del “compromís adquirit” per la Direcció General de Transports de la Generalitat per a resoldre el conflicte en el transport metropolità d’Alacant el maig de 2023. No obstant això, no s’ha produït cap avanç i la situació és “inadmisible”, asseveren des del comité. “Els usuaris són els grans perjudicats de les grans deficiències amb busos saturats, esperes interminables, servicis insofribles…”, subratllen en un comunicar.Encara que una altra de les peticions dels treballadors passa per la instal·lació de lavabos portàtils en les capçaleres d'Alacant, i en un primer moment des del comité es va buscar una fórmula que afectarà únicament la capital alacantina, en tractar-se d'un atur convocat per la “paralització” del pla de servicis, finalment les afeccions seran en el conjunt de la xarxa del transport metropolità. En este sentit, les principals línies afectades per la vaga són les que connecten amb les poblacions de El Campello (Línia 21), Sant Joan i Mutxamel (Línia 23) i Sant Vicent del Raspeig (Línia 24).

Sense pla d'emergències

Els treballadors manifesten la “passivitat i poca celeritat” de l'entitat autonòmica després de la seua ‘ok’ a la proposta plantejada per l'empresa concessionària per a posar en marxa un pla d'emergència per a augmentar de manera provisional el servici i, així, mitigar unes deficiències que des del comité qualifiquen de “clares i evidents”. Una solució que havia de veure's confirmada també amb un pla de servicis definitiu en el plec de condicions de la futura licitació per a “adaptar-lo a les necessitats de la població de la comarca”.La idea transmesa per la Conselleria, apunten des del comité, era tindre'l “com a molt” abans dels mesos d'estiu, però encara no s'ha produït cap avanç. El conflicte s'agreuja tenint en compte que l'empresa va contractar més personal i va augmentar la flota d'autobusos per a cobrir eixe pla d'emergència. “Al gener es van incorporar treballadors amb unes condicions de jornada parcial i la promesa d'un contracte a jornada completa amb l'entrada en vigor del pla”, van exposar a Alacant Extra des del sindicat per a denunciar una demora que està sent “insostenible en el temps” per a eixos treballadors.És per això que des del sindicat convoquen esta vaga indefinida a partir del pròxim 10 de juny per a “pressionar” i que, d'esta manera, s'agilitzen els tràmits necessaris perquè es pose en marxa el pla d'emergències provisional. Finalment, el comité lamenta que s'haja d'arribar a esta situació “extrema” que afecta principalment les persones usuàries de les línies d'autobús i espera que en les pròximes setmanes es produïsca algun avanç “real” per part de la Conselleria que permeta pensar en la possibilitat de desconvocar la vaga.

Arxivat a:

Destacats